Федерација/БиХ

Изетбеговић изгубио од Бећировића, Бошњаци Хрватима опет наметнули Комшића

КАНДИДАТ 11 ОПОЗИЦИОНИХ ПАРТИЈА БОШЊАЧКОГ ЗА ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ВОДИ СА 56,15:39,09 ОДСТО
  • Изјавио: Проблем је у удруживању које су подржали странци. Да их је било девет, све бих их побиједио, једанаест нисам могао

БОШЊАЦИ су по трећи пут `предриблали` Хрвате.

Жељко Комшић има убједљиву предност у односу на Борјану Кришто у избору за члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа.

Комшић је у свом Изборном штабу прогласио побједу, а подаци послије пребројаних 74,65 одсто листића, односно 647.751 гласова од укупно 867.750, говоре да је Комшић добио 70,30 одсто, а Борјана Кришто 29,7 одсто.

У надметању за бошњачког члана Предсједништва БиХ, води кандидат уједињене опозиције Денис Бећировић са 56,15 одсто, испред кандидата СДА Бакира Изетбеговића, који има 39,09 одсто.

У Изборном штабу Бећировића проглашена је побједе њиховог кандидата, а с друге стране Изетбеговић је признао пораз од кандидата 11 опозиционих партија.

Резултати још нису званични, али је јасно да сам изгубио ове изборе за члана Предсједништва БиХ“, рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је додао да је сачувао свој изборни резултат са прошлих општих избора.

„Прошао сам као и на прошлим изборима, они коју су ме жељели – желе ме и даље. Да ли ће доћи до неких промјена у странcи, да ли ће жељети неког другог, то је до њих“.

Изетбеговић је додао да странка није у паду него да је у порасту. Наглашава да је странка направила историјски резултат и да је проблем у удруживању које су подржали странци.

„Да их је било девет, све бих их побиједио, једанаест нисам могао“, закључио је Изетбеговић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар