Федерација/БиХ

Изетбеговић креће у прављење новог савеза са Хрватима против Срба

У МОСТАРУ ИЗЈАВИО: САНКЦИЈЕ ПРОТИВ ДОДИКА ЋЕ СЕ ПОЈАЧАВАТИ
  • Послије разговора са хрватским премијером Андрејом Пленковићем кликтао: Санкције су кренуле. Ово је тек почетак и ово није ни изблиза довољно. Једно овакво силеџијско понашање Милорада Додика тражи пуно одлучније и пуно ефикасније санкције
  • Пленковић врло добар саговорник… Видјели сте шта је Зоран)Милановић изјавио – да су Бошњаци злостављачи над Хрватима у БиХ. Пленковићу изнио податке о структури власти у БиХ и Федерацији. Хрвати су исфрустрирани с једном позицијом – чланом Предсједништва (Жељком Комшићем). Али на барем стотину позиција, министарским, директорским, шефова управних одбора, Хрвати у БиХ имају преко онога што им Устав гарантује
  • „Тиме приче о угрожавању Хрвата падају у воду. Учинићу све да се једно неприродно стање, гдје смо ми поновно покварили односе с Хрватима, односно ми с Хрватима, или Хрватска с нама или ми с Хрватском, да се та ствар поправи јер то је јако штетно и за БиХ и за Хрватску

БАКИР Изетбеговић, лидер СДА, изјавио је у Мостару да су санкције према српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику „тек почеле“, због, како је навео, његовог „силеџијског понашања“.

– Санкције су кренуле. Ово је тек почетак и ово није ни изблиза довољно. Једно овакво силеџијско понашање Милорада Додика тражи пуно одлучније и пуно ефикасније санкције. Сасвим сигурно ће се оне појачавати – рекао је Изетбеговић у Мостару, након синоћњег сусрета са хрватским премијером Андрејем Пленковићем.

Он је у Мостару посјетио кантонални и градски огранак своје странке. Дошао је, како је рекао, да им исприча како је протекао сусрет с Пленковићем с обзиром на „оно што ради Милорад Додик“.

– Ово што сада гледамо јако подсјећа на ствари од прије 30 година када је једна структура босанских Срба сматрала да има право да доноси одлуке у име свих, да једноставно игнорише то да и други имају право, насиље над правима других, насиље над истином, насиље над уставом, законима. Све у свему, наставак једностраног насиља које не може добро завршити – рекао је Изетбеговић, пренео је мостарски портал Бљесак.

Додао је да треба поправити односе с Хрватима у БиХ, али и с Хрватском.

– Императив је поправљати односе Хрвата и Бошњака, без обзира шта се десило и шта сте ви у Херцеговини најболније осјетили, као и односе Хрватске и БиХ. Посебан ћу труд уложити у том смјеру – рекао је.

Изетбеговић каже да је “Пленковић врло добар саговорник“ и “да је било више комуникације и да смо раније излазили с неким контрааргументима не би имали сада једнострану слику у Хрватској“.

– Видјели сте шта је (хрватски предсједник Зоран) Милановић изјавио – да су Бошњаци злостављачи над Хрватима у БиХ. Јуче сам Пленковићу изнио податке о структури власти у БиХ и Федерацији. Хрвати су исфрустрирани с једном позицијом – чланом Предсједништва (Жељком Комшићем). Али на барем стотину позиција, министарским, директорским, шефова управних одбора, Хрвати у БиХ имају преко онога што им Устав гарантује – рекао је Изетбеговић.

Додао је да те ствари треба завршити, те да приче о „угрожавању Хрвата“ тиме падају у воду.

Рекао је и да Бошњаци никада нису били против изградње Пељешког моста, само су, како је навео, „тражили право на приступ отвореном мору“.

– Учинићу све да се једно неприродно стање, гдје смо ми поновно покварили односе с Хрватима, односно ми с Хрватима, или Хрватска с нама или ми с Хрватском, да се та ствар поправи јер то је јако штетно и за БиХ и за Хрватску – рекао је Изетбеговић.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар