Федерација/БиХ

Изетбеговић: Моја Себија израста у снажног политичара, али ће кандидат СДА бити Звиздић

ЗА ОДНОСЕ ХРВАТСКЕ ПРЕМА БиХ РЕКАО ДА ЈЕ „АМБИВАЛЕНТАН И КОНТРОВЕРЗАН“
  • „Звиздић је добио натполовичну подршку са терена, тако да ме не би изненадило да кадровска комисија СДА поједностави ствари и предложи његову кандидатуру акламацијом, без тајног гласања на Конвенцији“
  • „Хрватска се упорно односи патерналистички спрам БиХ, игнорише наше ставове и интересе, негира удружени злочиначки подухват почињен у покушају стварања етнички чисте хрватске територије, не враћа нам имовину, не плаћа водни ресурс Бушког језера које користи деценијама уз симболичне надокнаде“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је, говорећи о могућој кандидатури његове супруге Себије за члана Предсједништва БиХ, да није очекивао да ће она добити толику подршку у СДА.

Себија Изетбеговић је након Звиздића добила највише номинација за кандидатуру за члана Предсједништва БиХ.

„Не тако давно постојао је снажан отпор у јавности именовању Себије Изетбеговић на позицију директора Клиничког центра Универзитета у Сарајеву. Тај отпор био је праћен ћутњом у структури СДА, изостанком подршке, чак и коментарима да је именовање било штетно по странку“, навео је Изетбеговић.

Он је додао да се његова супруга, према чијој кандидатури је имао негативан однос, борила и изборила сама и преокренула јавно мњење.

„Себија ће, вјероватно, ускоро израсти у снажну жену-политичара, каквих треба друштву БиХ“, оцијенио је Изетбеговић.

Изетбеговић, који је и предсједник СДА, рекао је да га не би изненадило да кадровска комисија странке прије страначке конвенције заказане за 26. мај изабере Дениса Звиздића за кандидата за Предсједништво БиХ на октобарским изборима.

„Звиздић је добио натполовичну подршку са терена, тако да ме не би изненадило да кадровска комисија СДА поједностави ствари и предложи његову кандидатуру акламацијом, без тајног гласања на Конвенцији“, објаснио је Изетбеговић.

Говорећи о односима Босне и Херцеговине и Хрватске, Изетбеговић је рекао да су они „амбивалентни и контроверзни“.

„Хрватска се упорно односи патерналистички спрам БиХ, игнорише наше ставове и интересе, негира удружени злочиначки подухват почињен у покушају стварања етнички чисте хрватске територије, не враћа нам имовину, не плаћа водни ресурс Бушког језера које користи деценијама уз симболичне надокнаде“, навео је Изетбеговић за сарајевски портал „Вијести“.

С друге стране, како каже Изетбеговић, Хрватска подржава БиХ у евроатлантским тежњама, инвестира у БиХ, олакшава кретање људи и робе.

„А могло би и требало би боље са Хрватском“, закључио је.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар