Федерација/БиХ

Изетбеговић: Муслимани су се бројчано удвостручили, а њихове могућности – устостручиле

НАГЛАСИО ДА ЈЕ МУСЛИМАНСКИ СВИЈЕТ У ХАОСУ И ДА ЈЕ ПРЕД ЊИМ ТГРНОВИТ ПУТ КА МИРУ
  • У интервјуу ТВ Хајат рекао да је Европа имала стогодишњи рат и да је произвела нацизам, стаљинизам, фашизам и једну перверзну ствар – инквизицију. Још је додао: „Они су измислили справе за мучење“

ДОК сарајевски политичари тврде како су за европски пут БиХ, лидер СДА Бакир Изетбеговић Европи шаље поруку: „број муслимана је удвостручен, а могућности устостручене“.

– Нема реда док се хаос не савлада. Муслимански свијет се налази у хаосу. Није то никаква нова вијест, која би могла пробудити интересовање шире јавности. Муслимани заслужују мир. Пут ка томе је трновит – рекао је за ТВ Хајат.

Истакао је да је Европа имала стогодишњи рат, те да је произвела нацизам, стаљинизам, фашизам и једну перверзну ствар – инквизицију.

– Они су измислили справе за мучење. И ЕУ је настала на контроли два ресурса, угља и челика. Из тога је кренула ЕУ, како би се сачувао мир. Исламски свијет је кроз задњих 40, 50 година прешао 500 година хисторије. Муслимани су се удвостручили бројчано, а њихове могућности су се устостручиле. Због тога је тај дисабаланс изазвао конфликте, револуције и ратове. Надам се да ће муслимани десетороструко брже проћи кроз то – казао је Изетбеговић.

У интервјуу спомиње и револуцију „Арапско прољеће“, оцијенивши да је „донијело промјену режима, али да се са данашњег гледишта ништа није значајније промијенило“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар