Федерација/БиХ

Изетбеговић рашчистио терен да његова супруга Себија буде кандидат СДА за Предсједништво БиХ

ЗВИЗДИЋ СЕ ОЧЕКИВАНО ПОВУКАО – ОБЕЋАО ПОДРШКУ „КАНДИДАТУ СТРАНКЕ“
  • БАКИР: „Себија Изетбеговић је такођер понудила опцију да ни она не учествује, али то није усвојено. На њој је да до 26. маја одлучи хоће ли учествовати у утрци. Само Бог зна шта ће се десити. Ја сам рекао да она не треба да буде кандидат, и она је то рекла, али је терен рекао другачије. Имала је зачуђујућу подршку с терена. Једно је шта ми мислимо, а друго шта живот изрежира“

ПРЕДСЈЕДНИШТВО СДА данас је одлучило да страначка конвенција 26. маја тајним гласањем изабере кандидата за члана Предсједништва БиХ.

На данашњој сједници Денис Звиздић је објавио да се повлачи из даљње трке.

Тако ће конвенција СДА бирати кандидата између Себије Изетбеговић, Шефика Џаферовића и Сафета Софтића.

Изетбеговић је након сједнице Предсједништва СДА казао да је разочаран повлачењем Звиздића.

„Разочаравајуће је за мене што је Денис Звиздић одустао од кандидатуре. Убјеђивао сам га да то не учини, али он има свој став, јаког је интегритета и тешко да ће промијенити одлуку. Звиздић је имао највећу подршку на терену, био је фаворит и требало је да остане у утрци до краја“, казао је предсједник СДА.

Изетбеговић није желио шпекулисати како ће се све одразити на СДА, поручивши да је рано нагађати.

„Себија Изетбеговић је такођер Предсједништву странке понудила опцију да ни она не учествује, али то није усвојено. На њој је да до 26. маја одлучи хоће ли учествовати у утрци. Само Бог зна шта ће се десити. Ја сам рекао да она не треба да буде кандидат, и она је то рекла, али је терен рекао другачије. Имала је зачуђујућу подршку с терена. Једно је шта ми мислимо, а друго шта живот изрежира. Важно је да СДА добије кандидата који ће моћи да побиједи на изборима, и који ће се касније моћи носити са свима“, нагласио је Изетбеговић.

На Конвенцији ће 270 људи одлучивати о томе ко ће бити кандидат СДА за Предсједништво БиХ.

„Нема ништа у мом одустајању спектакуларно. Ја сам у први план стављао јединство странке. СДА има највећи капацитет да има свог члана Предсједништва. Ја сам одлучио да не учествујем у даљној утрци, али ћу снажно подржавати СДА кандидата, бит ћу дио тима и у свом пуном капацитету ћу радити до избора да СДА буде побједник“, казао је Звиздић након сједнице.

Изетбеговић и Звиздић на данашњој сједници Предсједништва СДА нису гласали о овом питању.

(Klix.ba)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар