Федерација/БиХ

Кабинет Цвијановић: Бећировић није у Бриселу у име Предсједништва БиХ

„МОГУЋЕ СУ И ПОСЈЕТЕ ЈЕДНОГ ЧЛАНА, АЛИ ОНЕ НЕ ОДРАЖАВАЈУ СТАВОВЕ ЦИЈЕЛОГ ПРЕДЈСЕДНИШТВА“
  • Посјета Дениса Бећировића није прошла процедуру одобравања на сједници Предсједништва, па није било ни усаглашавања ставова

ПOСЈЕТА бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића сједишту НАТО савеза у Бриселу је индивидуалног карактера, односно ријеч је о појединачној посјети једног члана и његовог кабинета, речено је Срни у Кабинету српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

– Дакле, није ријеч о посјети члана Предсједништва у име Предсједништва, већ о појединачној посјети једног члана и његовог кабинета што је могуће у пракси, али у том случају не одражава ставове цијеле институције – појаснили су из Кабинета српског члана Предсједништва.

На питање Срне да ли је данашња посјета Бећировића Бриселу усаглашена на сједници Предсједништва БиХ, из Кабинета српског члана су појаснили да је „ријеч о индивидуалној посјети и да није прошла процедуру одобравања на сједници Предсједништва, па није било ни усаглашавања ставова“.

– Самим тим није прављена ни делегација у којој би били представници друга два кабинета – рекли су у Кабинету српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар