Федерација/БиХ

Караматић: ХНС ће прогласити Комшића непожељним свуда гдје доминантно живе Хрвати

НАЈАВИО АПЕЛАЦИЈУ УСТАВНОМ СУДУ БиХ ЈЕР ЈЕ КОМШИЋ ОПЕТ ИЗАБРАН БОШЊАЧКИМ ГЛАСОВИМА
  • Члан предсједништва ХНС Марио КАРАМАТИЋ поручио Бошњацима: Молићете нас да се отцијепите, али неће моћи. БиХ ће остати јединствена док ми и људи из међународне заједнице не одлучимо другачије

ЧЛАН Предсједништва Хрватског народног сабора Марио Караматић најавио је да ће свим законским могућностима оспоравати хрватску позицију коју је у крњем Предсједништву БиХ отео Жељко Комшић и да очекује од бошњачке политике најаве о отцјепељењу, али да од тога нема ништа.

– Молићете нас да се отцијепите, али неће моћи. БиХ ће остати јединствена док ми и људи из међународне заједнице не одлучимо другачије – рекао је Караматић.

Он је навео да Комшић има легалитет избора, али нема легитимитет хрватског већ бошњачког бирачког тијела и да онда не може бити хрватски члан Предсједништва БиХ.

Истакао је да ће ХНС основу тога покренути апелацију Уставном суду БиХ, а да је Борјана Кришто легитимна хрватска чланица Предсједништва БиХ.

– Немамо правне могућности блокирати сазив парламента и себе бисмо довели у незахвалну позицију јер би бошњачка политика попунила клубове у Дому народа људима који не би имали никакав легитимитет хрватског бирачког тијела – рекао је Караматић за РТВ Херцег-Босне.

Поновио је да ће ХНС прогласити Комшића непожељном особом на простору на којем доминантно живе Хрвати, а да о формирању власти неће преговарати са Демократским фронтом, док ће посебну пажњу посветити праћењу начина попуњавања делегатских мјеста у Клубу осталих.

Карамaтић је навео и да ће се дипломатским каналима ићи преко међународне заједнице да упозоре Кристијана Шмита на грубу отимачину права Хрвата.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар