Федерација/БиХ

Конаковић: Поводом кадета из Србије – све је урађено у складу с процедурама и надлежностима

„МОЈЕ МИНИСТАРСТВО ЈЕ ДЕПЕШУ КОЈУ ЈЕ ДОБИЛО ПРОСЛИЈЕДИЛО ГРАНИЧНОЈ ПОЛИЦИЈИ“
  • Елмедин КОНАКОВИЋ: Знам да сам овима у СДА крив за све и то је тај наставак њихове прљаве кампање. Када не знају шта ће, Конаковић је крив за све. Комшић би требао знати, након толико година паразитирања у Предсједништву, барем законе ове земље. Нисам био дужан да обавијестим Предсједништво. Најављени су били студенти и кадети без наоружања. Остале провјере и процедуре даље су на Граничној полицији БиХ

МИНИСТАРСТВО спољних послова у Савјету министара је само прослиједило депешу Граничној полицији о доласку кадета Војне академије из Србије на годишњицу обиљежавања битке на Козари, што је била њихова обавеза, тврди Елмедин Конаковић, ресорни министар.

Конаковић тврди и да је све урађено у складу с процедурама и надлежностима.

– Ми смо добили депешу и прослиједили је. Немам ја надлежност нити Министарство да вршимо провјере. Гранична полиција затим поступа даље ако мисле да су потребне додатне провјере, то могу онда тражити од ОБА-е ако имају неку сумњу – тврди Конаковић, који се за Аваз јавио из Вашингтона.

Додаје да није било потребе да се о томе обавјештава Предсједништво БиХ.

– Знам да сам овима у СДА крив за све и то је тај наставак њихове прљаве кампање. Када не знају шта ће, Конаковић је крив за све. Међутим, Комшић би требао знати, након толико година паразитирања у Предсједништву, барем законе ове земље. То ме чуди. Нисам био, наравно, дужан да обавијестим Предсједништво. Најављени су студенти, кадети и војни представници, без наоружања, како је и наведено у депеши. Остале провјере и процедуре даље су на Граничној полицији БиХ. Зашто они нису обавијестили о свему Министарство безбједности БиХ ако је нешто сумњиво – рекао је Конаковић.

Подсјећамо, питомци Војне академије у Београду продефиловали су јуче улицама Приједора уочи обиљежавања 82 године од Битке на Козари, којем су присуствовали на Мраковици.

(Извор: Дневни аваз)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар