Федерација/БиХ

Кошарац: Ако се наставе Шмитове провокације уследиће и повлачење Срба из институција БиХ

СРПСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ У САВЈЕТУ МИНИСТАРА И АГЕНЦИЈАМА НА НИВОУ БиХ: ЛОЈАЛНОСТ РС И ЊЕНОЈ ПОЛИТИЦИ
  • Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан АМИЏИЋ: Представници Републике Српске у заједничким институцијама неће дозволити ни на један начин да буде угрожена позиција Српске, а то сасвим сигурно неће бити на штету Бошњака и Хрвата

УКОЛИКО се наставе провокације Кристијана Шмита, један од одговора биће повлачење из институција БиХ, изјавио је замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац, након састанка у Источном Сарајеву српских представника у Савјету министара и агенцијама на нивоу БиХ.

Рекао је да је на састанку потврђен јединствен став – лојалност Републици Српској и очување њеног уставног капацитета.

Кошарац је нагласио да је неупитна подршка политици Републике Српске, те да су запослени у заједничким институцијама који долазе из Републике Српске исказали пуну подршку институцијама Српске.

– Судски процес против предсједника Републике Срспке Милорада Додика сви су оквалификовали као политички – истакао је Кошарац у Источном Сарајеву након састанка представника Републике Српске који раде у заједничким институцијама.

Он је рекао да је узрок свих проблема у БиХ Кристијан Шмит, који је нелегално изабран.

Кошарац је навео да је закључак данашњег састанка да се слиједи политика Републике Српске, те да се политика у заједничким институцијама спроводи онако како је дефинисана у Српској.

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић поручио је да представници Републике Српске у заједничким институцијама неће дозволити ни на један начин да буде угрожена позиција Српске, а то сасвим сигурно неће бити на штету Бошњака и Хрвата.

Он је рекао да су протекла дешавања порука и партнерима у власти на нивоу БиХ из ФБиХ, наглашавајући да, уколико постоји проблем у једном дијелу БиХ, он неће нестати уколико га други игноришу.

Кошарац је истакао да Шмит и колективни запад морају да разумију да су ствари које раде у БиХ неприхватљиве половини те земље и да она на такав начин не може функционисати.

(РТРС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар