Одабрано Федерација/БиХ

Кошарац: Бећировићеви изливи мржње према Додику и Српској – никоме не доносе добро

УКАЗАО ДА СЕ ДЕНИС БЕЋИРОВИЋ ТАКМИЧИ СА ЖЕЉКОМ КОМШИЋЕМ У ДОДВОРАВАЊУ ИЗЕТБЕГОВИЋУ
  • Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа КОШАРАЦ: Бећировић треба добро да размисли каква будућност чека БиХ ако се не поштује темељни уставни принцип и изборна воља три конститутивна народа. То га се, очигледно, не тиче, али се тиче свих других људи, без обзира ком народу припадају. То знају и сви добронамјерни званичници ЕУ, па чак и они странци који хушкају Бећировића

МИНИСТАР спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац најоштрије је осудио позив бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића упућен званичницима ЕУ да се предсједнику Републике Српске Милораду Додику уведу санкције.

– Бећировићеви изливи мржње према Републици Српској и предсједнику Републике Српске Милораду Додику и популистички иступи којима годинама загађује јавни простор добро су познати свима у БиХ и никада никоме нису донијели никакво добро – поручио је Кошарац.

Он је упозорио да то такмичење Дениса Бећировића и Жељка Комшића у додворавању Бакиру Изетбеговићу и бошњачким гласачима не може донијети ништа добро ни тим гласачима, нити странци која је Бећировића кандидовала на позицију бошњачког члана Предсједништва БиХ.

– Било би добро да Бећировић проблеме које евидентно има са руководством његове странке расправи на унутарстраначким форумима, а не путем напада на Републику Српску, предсједника Додика и све грађане Републике Српске – указао је Кошарац.

Он је поручио да је Милорад Додик избор српског народа и Републике Српске, те да би Бећировићу било много корисније да своје политичке фрустрације покуша каналисати у продуктивно чишћење сопственог дворишта.

Кошарац је додао да је Бећировићева деструктивна политика продукт једног дијела бошњачких политичара који никада нису били спремни да поштују Дејтонски мировни споразум, Устав БиХ и политичку реалност по којој су у овој земљи одрживе и спроводиве само оне одлуке до којих се дође договором представника три конститутивна народа у БиХ.

– Бећировић треба добро да размисли каква будућност чека БиХ ако се не поштује темељни уставни принцип и изборна воља три конститутивна народа. То га се, очигледно, не тиче, али се тиче свих других људи, без обзира ком народу припадају. То знају и сви добронамјерни званичници ЕУ, па чак и они странци који хушкају Бећировића и њему сличне популисте да воде лошу и опасну политику против Републике Српске и српског народа – закључио је Кошарац.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар