Федерација/БиХ

Кошарац: Бошњаци неће ућуткати Српску – у име БиХ неће говорити само они!

„ЗУКАНУ ХЕЛЕЗУ СМЕТА ШТО ЈЕ ЦВИЈАНОВИЋ СБ УН ПРЕДОЧИЛА ЧИЊЕНИЧНЕ И УСТАВНЕ СТАВОВЕ“
  • Сташа КОШАРАЦ: Бошњачки политички званичници навикли су да живе у лажи и од фалсификата, те свако ко каже истину, аутоматски постаје њихова мета, коју покушавају да оспоре и дискретитују на различите начине. То раде у континуитету, на дневној основи. О томе свједочи и иступ Хелеза и његове примитивне и вулгарне оптужбе на рачун Жељке Цвијановић
  • Коментаришући изјаву Хелеза да никада није позивао на рат, Кошарац је подсјетио на његове изјаве о „плану Б“ за обрачун са Српском, производњи дронова самоубица, потреби да се у средње школе уводи војна обука јер „дјеца не знају руковати наоружањем“, те на кокетирање са вехабијским покретом у БиХ

МИНИСТРУ одбране у Савјету министара Зукану Хелезу засметало је што је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић пред Савјетом безбједности УН изнијела аутентичне, чињеничне и уставне ставове, али ни он ни други бошњачки политичари неће успјети да ућуткају Српску и да имају ексклузивно право да у име БиХ говори само глас Бошњака, поручио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је рекао да су бошњачки политички званичници навикли да живе у лажи и од фалсификата, те да свако ко каже истину, аутоматски постаје њихова мета, коју покушавају да оспоре и дискретитују на различите начине.

– То раде у континуитету, на дневној основи. О томе свједочи и данашњи иступ Хелеза и његове примитивне и вулгарне оптужбе на рачун српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић – навео је Кошарац.

Он је навео да је Хелез „осуо паљбу у маниру локалног кабадахије“ јер му је засметао аргументовани иступ Цвијановићеве пред Савјетом безбједности УН.

Кошарац је оцијенио да је невјероватан ниво лицемјерства политичких званичника из Федерације БиХ, у чијим главама постоји силан отпор према истини и чињеницама.

– Њихова ментална структура је навикнута на лаж и неће презати ни од чега у покушају да се супротставе свакоме ко износи чињенице – додао је он.

Према његовим ријечима, препозната је потреба бошњачких политичара да константно игноришу ставове Републике Српске и покушавају да их дискредитују.

– У великој су политичкој заблуди ако вјерују да ће успјети да ућуткају Српску и да имају ексклузивно право да у име БиХ говори само глас Бошњака – нагласио је Кошарац, који је и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Кошарац је истакао да дрскост бошњачких политичара да у партнерству са странцима руше трипартитне механизме у БиХ у сталној жељи за унитаризацијом није државничка политика, те додао да је то дилетантска политика, којом Бошњаци жртвују БиХ.

– Ова земља може опстати искључиво као дејтонска структура, састављена од два ентитета и три конститутивна народа – нагласио је Кошарац за Срну.

Коментаришући изјаву Хелеза, који је између осталог рекао да никада није позивао на рат, Кошарац је подсјетио на Хелезове изјаве о „плану Б“ за обрачун са Српском, производњи дронова самоубица, потреби да се у средње школе уводи војна обука јер „дјеца не знају руковати наоружањем“, те, како је рекао, кокетирање и симпатизирање вехабијског покрета у БиХ.

(Срна)

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар