Федерација/БиХ

Кошарац: Конаковићева „протестна нота“ је узурпаторска и није став БиХ

О ТОМЕ ИНФОРМИСАО МИНИСТРА СПОЉНИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ МАРКА ЂУРИЋА
  • Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа КОШАРАЦ: У име БиХ могуће је говорити искључиво онда када три члана Предсједништва БиХ усагласе став. Све друго је неуставна и незаконита пракса, о чему ћемо наставити да обавјештавамо пријатељске земље у регији, Европи и свијету

Извор: РТРС

ЗАМЈЕНИК предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац информисао је данас министра иностраних послова Србије Марка Ђурића да протестна нота коју је упутио министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић поводом одржавања Свесрпског сабора не представља званичан и усаглашен став БиХ.

Нагласио сам да садржај протестне ноте одражава искључиво лични политички став актуелног министра иностраних послова БиХ, те да је упућивање тог документа у име БиХ неуставно и незаконито, као и да представља узурпацију и злоупотребу овлаштења – истакао је Кошарац.

Додаје да је једини уставно надлежан орган за креирање и вођење спољне политике је Предсједништво БиХ, које није дало сагласност Конаковићу, што није учинио ни Савјет министара БиХ, као орган који спроводи политику институција БиХ.

– У име БиХ могуће је говорити искључиво онда када три члана Предсједништва БиХ усагласе став. Све друго је неуставна и незаконита пракса, о чему ћемо наставити да обавјештавамо пријатељске земље у регији, Европи и свијету – додаје Кошарац на друштвеној мрежи Инстаграм.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар