Федерација/БиХ

Кошарац: Нека Изетбеговић и Комшић охладе главу својој играчки Бећировићу

ПОЗВАО БОШЊАЧКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ЗАГАЂУЈЕ ПОЛИТИЧКИ И МЕДИЈСКИ ПРОСТОР
  • Министар спољне трговине и економских односа у СМ БиХ Сташа КОШАРАЦ: „Увјерен сам да у Загребу плачу од смијеха на све неистине и глупости које је Бећировић тамо изговорио у име Изетбеговића и Комшића, доказујући да су у праву сви који тврде да је Бакирова политика главни генератор политичких криза и застоја у БиХ“
  • „Вјерујем да Бећировићеви политички и дипломатски скандали неће битно утицати на тешко постигнуте договоре и компромисна рјешења која су у посљедњих неколико седмица и дана усвојена у институцијама БиХ. Он јесте у позицији да сруши те договоре и та рјешења, поготово ако допусти да га Изетбеговић и Комшић и даље цупкају у крилу и воде му кампању за предсједника СДП-а. Али, то су проблеми и питања која треба да се рјешавају унутар бошњачке политичке сцене, а никако преко леђа грађана Републике Српске“

МИНИСТАР спољне трговине и економских односа у Савјету министара и члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац позвао је бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића да престане да загађује политички и медијски простор у БиХ и цијелом региону бесмисленим, лажним, шовинистичким и популистичким изјавама од којих нико никада неће имати никакве користи.

– Такође бих позвао Бакира Изетбеговића и Жељка Комшића да охладе главу њиховој играчки Денису Бећировићу јер чак ни на Западу политичке марионете нису више тако популарне. Увјерен сам да у Загребу плачу од смијеха на све неистине и глупости које је Бећировић тамо изговорио у име Изетбеговића и Комшића, доказујући да су у праву сви који тврде да је Бакирова политика главни генератор политичких криза и застоја у БиХ – рекао је Кошарац у изјави за Срну.

Кошарац је упозорио и на то да скандалозни Бећировићев захтјев да амбасадор Александар Врањеш буде искључен из протокола посјете Загребу представља неуставан и незаконит чин којим се руше дејтонски темељи БиХ.

– Препоручујем Бећировићу да више пута погледа снимак обраћања предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић Савјету безбједности Уједињених нација. Много тога може да научи – и како се представља земља и грађани који вас бирају, и како се поштује Устав и амбасадор с чијим се поступцима и ставовима никако не слажете, и како се бори за суверенитет земље у којој нелегални и непризнати странци не могу владати и доносити било какве одлуке. На крају крајева, гледајући и слушајући Жељку Цвијановић, Бећировић би добио и лекције о дипломатском понашању, рјечнику и течном енглеском језику – поручио је Кошарац.

Кошарац је рекао да жели да вјерује да Бећировићеви политички и дипломатски скандали неће битно утицати на тешко постигнуте договоре и компромисна рјешења која су у посљедњих неколико седмица и дана усвојена у институцијама БиХ.

– Бећировић јесте у позицији да сруши те договоре и та рјешења, поготово ако допусти да га Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић и даље цупкају у крилу и воде му кампању за предсједника СДП-а. Али, то су проблеми и питања која треба да се рјешавају унутар бошњачке политичке сцене, а никако преко леђа грађана Републике Српске. Представници Републике Српске то никада неће дозволити и имаће спремне одговоре на сваки покушај рушења или изигравања договорених рјешења – поручио је Кошарац.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар