Федерација/БиХ

Кошарац: Од Изетбеговића се мора затражити да открије – ко се и на који начин наоружава у БиХ

„ОН ЈЕ ОДРАСТАО УЗ `ИСЛАМСКУ ДЕКЛАРАЦИЈУ` И НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ЊЕНИХ ЦИЉЕВА
  • „Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић нема више право да спава у Предсједништву БиХ, него треба да затражи хитну сједницу тог тијела, као и од Изетбеговића информацију ко и на који начин се наоружава у БиХ“

ШЕФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је данас у Сарајеву да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић не одустаје од својих милитантних намјера и политичких циљева да се на територији БиХ проведу идеје из „Исламске декларације“.

„Он је одрастао уз ‘Исламску декларацију’ и потпуно је јасно да од тога не одустаје“, навео је Кошарац новинарима на питање да прокоментарише Изетбеговићеве поновне пријетње ратом.

Он је упитао коме нормалном данас може да пада на памет било каква прича о рату у БиХ и указао да доминантна политичка структура из Републике Српске афирмише демилитаризацију БиХ.

„Имамо упорно и систематско понављање тезе да је неопходно да се нешто и неко наоружава у БиХ. Ко се наоружава у БиХ, које оружане снаге, које формације? Мислим да је то право питање о којем треба да причају надлежне институције“, истакао је Кошарац.

Он је нагласио да члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић нема више право да спава у Предсједништву БиХ, него треба да затражи хитну сједницу тог тијела, као и од Изетбеговића информацију ко и на који начин се наоружава у БиХ.

„Очигледно да Изетбеговић нешто зна, а сједи заједно са Иванићем. Дужност Иванића, као члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, јесте да инсистира на хитној сједници, да добије информације и да видимо на који начин дати адекватан одговор“, оцијенио је Кошарац и додао да Иванић овог пута не смије побјећи од одговорности, нити се сакрити иза других институција.

Кошарац је упозорио да ово што чини Изетбеговић превазилази сваку мјеру и постаје неумјесно и некоректно.

„Ово је потпуно у функцији стварања хаоса у овој земљи, али и његове политичке потребе да заоштри ситуацију у функцији кампање за изборе у октобру ове године“, нагласио је Кошарац.

Он је рекао да је Изетбеговић изрекао неистину својом посљедњом изјавом да је тзв. Армија БиХ „спорадично чинила ратне злочине“.

„Све је било под патронатом и по налогу ратног бошњачког политичког, војног и полицијског руководства“, закључио је Кошарац.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар