Одабрано Федерација/БиХ

Кошарац: ПИК није дејтонска институција и не служи ничему добром – његове закључке нико у Српској не чита

„ШТО КРИСТИЈАН ШМИТ ПРИЈЕ ОДЕ ИЗ БиХ - ТО БАОЉЕ ЗА СВЕ НАС“
  • Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа КОШАРАЦ: Дводневно сарајевско сијело под патронатом амбасадора Марфија искључиво је у функцији бошњачких политика и одржавања лажи и подвале која се зове Кристијан Шмит. Јасна нам је улога Марфија и америчке амбасаде у свему томе. Знамо за њихове манипулације, уцјене и притиске на земље ЕУ да не пристану на ограничење овлаштења ОХР

Извор: РТРС

САСТАНЧЕЊЕ самоорганизоване групе амбасадора у Сарајеву одавно је изгубило сваки смисао, истакао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

– ПИК није дејтонска институција и не служи ничему добром. Без учествовања Русије, ставови тог тијела нису легитимни, а још мање обавезујући. Закључке ПИК-а одавно нико у Српској не чита, јер је ријеч о класичном памфлету који не одражава истину и чињенично стање – додаје Кошарац.

Како он додаје, улога америчке амбасаде је јасна.

– То дводневно сарајевско сијело под патронатом амбасадора Марфија искључиво је у функцији бошњачких политика и одржавања лажи и подвале која се зове Кристијан Шмит. Јасна нам је улога Марфија и америчке амбасаде у свему томе. Знамо за њихове манипулације, уцјене и притиске на земље ЕУ да не пристану на ограничење овлаштења ОХР-а. Лажни високи представник Шмит нема легитимитет – истиче Кошарац на друштвеној мрежи Инстаграм.

Навео је да је једино рјешење за Шмита да спакује кофере и купи карту у једном правцу.

– Чим прије оде из БиХ, тим боље за све нас – закључује Кошарац.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар