Федерација/БиХ

Кошарац: Поглавар ИВЗ Хусеин Кавазовић пријети и упорно звецка оружјем

„НЕ ДАМО НАША УСТАВОМ И ДЕЈТОНОМ ЗАГАРАНТОВАНА ПРАВА – НИШТА ТУЂЕ НЕ ЖЕЛИМО“
  • Сташа КОШАРАЦ: Нека Кавазовић коначно изађе из улоге радикалног јуришника Странке демократске акције! Његови пусти снови о унитарној исламској држави остају то што јесу – пусти снови
  • „Застрашујуће је што поглавар једне вјерске заједнице ни након више од три деценије не одступа од идеологије жртвовања мира за БиХ… Не заборављамо ни Бећировићево састајање са ратним командантима такозване Армије БиХ. Вјероватно причају о миру… Зашто Бошњаци сада игноришу пријетње или се боје да се супротставе реису? Е то су они и лицемјерна политика!“

МИНИСТАР спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац истакао је да је крајње забрињавајуће то што се поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић све чешће ставља у улогу радикалног милитаристичког вође, умјесто да као вјерски поглавар промовише мир и толеранцију.

– Прво смо свједочили његовим пријетњама да се БиХ, ако буде потребно, брани оружјем, а онда и позиву на борбу за сваки педаљ БиХ. Кога то Кавазовић позива на мобилизацију?! Коме упућује пријетње и зашто упорно звецка оружјем?! – запитао је Кошарац.

Наводећи да је одавно позната матрица таквог дјеловања, Кошарац истиче да је застрашујуће то што поглавар једне вјерске заједнице ни након више од три деценије не одступа од идеологије жртвовања мира за БиХ.

Према његовим ријечима, то су политике прошлости, које нажалост живе у Кавазовићевој и главама његових политичких фаворита.

– Чује ли све ово /бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис/ Бећировић? Не чујемо га. Ко сада пријети? Ко има милитантне ставове? Не заборављамо ни Бећировићево састајање са ратним командантима такозване Армије БиХ. Вјероватно причају о миру… Зашто Бошњаци сада игноришу пријетње или се боје да се супротставе реису? Е то су они и лицемјерна политика!“, написао је Кошарац на Инстаграму.

Кошарац напомиње да све вријеме они нападају и имају милитантну реторику, а кад се у Српској на демократски начин у институцијама одлучује у складу са Уставом, онда Бошњаци хорски понављају лажи о сецесионистичким политикама.

– Нека се баве Федерацијом и рјешавањем тамошњих проблема. Српска има своје руководство и институције – поручио је Кошарац.

Он је додао да Кавазовић треба да се окане такве реторике.

– Нека коначно изађе из улоге радикалног јуришника Странке демократске акције! Кавазовићеви пусти снови о унитарној исламској држави остају то што јесу – пусти снови – истиче Кошарац.

Кошарац је нагласио да Република Српска инсистира на примјени Дејтона и Устава.

– Не дамо наша Уставом и Дејтоном загарантована права. Ништа туђе не желимо – додао је он.

Он је подсјетио да је БиХ земља састављена од два ентитета и три конститутивна народа.

– Онолико је бошњачка, колико и српска и хрватска – закључио је Кошарац.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар