Федерација/БиХ

Кошарац: Политичко и монтирано суђење иза којег су кухиње Марфија и Шмита са својим моделом БиХ

ПАРТНЕРСТВО ШМИТА И МАРФИЈА ДОВЕЛО ЈЕ ДО ПРОЦЕСА ПРЕД НЕУСТАВНИМ СУДОМ БиХ
  • Сташа КОШАРАЦ: “Стално се покушава верификовати Кристијан Шмит. Њега не може публика да верификује, да му да неку врсту овлаштења као што се све вријеме ради. Нажалост, дио политичке структуре у БиХ прихвата такву врсту верификације. Суштина је да му нико не може дати верификацију, јер није легално изабран”

ЗАМЈЕНИК предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да процес против вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића политички монтиран, што из Републике Српске константно доказују.

– Оно што додатно забрињава је да се стално покушава верификовати Кристијан Шмит. Њега не може публика да верификује, да му да неку врсту овлаштења као што се све вријеме ради. Нажалост, дио политичке структуре у БиХ прихвата такву врсту верификације. Суштина је да му нико не може дати верификацију, јер није легално изабран – рекао је Кошарац.

Он је указао да је ријеч о класичној политичкој репресији на институције Републике Српске.

– Ми нећемо одустати од тога да докажемо да овдје нема никаквог основа за било какво суђење, али да има потребе за нови модел у БиХ који настаје у кухињама Марфија и Шмита – рекао је Кошарац.

Кошарац је рекао да је забрињавајуће то што се стално покушава верификовати Кристијан Шмит и да је тај процес контаминиран напорима америчке Амбасаде у БиХ да моделира нека нова рјешења која нису у складу са законом.

Он је истакао да је то чињеница и да партнерство нелегитимног Кристијана Шмита и амбасадора Мајкла Марфија доводи у ситуацију да се легитимно изабраним представницима једног народа који су радили свој посао треба да суди пред неуставним судом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар