Главно Федерација/БиХ

Кошарац: Шаровић је портпарол Изетбеговића и Мехмедагића-Осмице

ТВРДЊОМ ДА ВУЧИЋУ НЕЋЕ РЕЋИ ИСТИНУ ДОДИЈЕЛИО ЈЕ СЕБИ УЛОГУ БАБЕ-ГАТАРЕ
  • Министар Сташа КОШАРАЦ: Да ли се  Шаровићева паметна политика састоји у полтронству бошњачкој политици и странцима, да ли је паметна политика сагнути главу и чекати нове одлуке Уставног суда БиХ на штету Републике Српске?
  • Упозорио да би резултат Шаровићеве “паметне” политике био нестанак Републике Српске: «Шаровићево паметовање у Сарајеву у претходном мандату нанијело је значајну штету Републици Српској. Да није било институција Републике Српске, које су се снажно бориле против Шаровићевог паметовања, та штета би била много већа»

МИНИСТАР спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац изјавио је да је „предсједник СДС-а Мирко Шаровић постао класични портпарол предсједника СДА Бакира Изетбеговића и шефа Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице“.

– Најновијом изјавом о томе шта ће Милорад Додик рећи Александру Вучићу, Шаровић је самом себи додијелио и улогу бабе гатаре – рекао је Кошарац Срни коментаришући данашњу изјаву предсједника СДС-а Мирка Шаровића који је рекао да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик неће рећи истину предсједнику Србије Александру Вучићу, те поручио да Републици Српској треба паметна политика, а не, како је рекао, махање песницом.

Кошарац је упитао о каквој паметној политици Шаровић говори.

– Да ли се та Шаровићева паметна политика састоји у полтронству бошњачкој политици и странцима, да ли је паметна политика сагнути главу и чекати нове одлуке Уставног суда БиХ на штету Републике Српске, нова кршења Устава два бошњачка члана Предсједништва БиХ и министара одбране и иностраних послова Сифета Поџића и Бисере Турковић, нова хапшења по основу наметнутог Инцковог закона и нове неуставне и антидејтонске одлуке нелегалног Кристијана Шмита – упитао је Кошарац.

Он је упозорио да би резултат Шаровићеве “паметне” политике био нестанак Републике Српске.

– Шаровићево паметовање у Сарајеву у претходном мандату нанијело је значајну штету Републици Српској. Да није било институција Републике Српске, које су се снажно бориле против Шаровићевог паметовања, та штета би била много већа. Зато би било добро да Шаровић, коначно, престане да паметује и да се игра бабе гатаре која чита мисли Бакира Изетбеговића и појединих међународних званичника у Сарајеву – закључио је Кошарац.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар