Федерација/БиХ

Кошарац: Шмит је нелегалан и не може доносити никакве политичке одлуке у БиХ

НЕЋЕ БИТИ ОДЛУЧИВАЊА НИ О ЈЕДНОМ ЗАКОНУ ДОК НЕ БУДЕ ДЕФИНИСАН ЗАКОН О УСТАВНОМ СУДУ БиХ
  • Замјеник предсједавајуће у Савјету министара БиХ Сташа КОШАРАЦ: Сви ми који смо у заједничким институцијама имплементираћемо тамо ставове Републике Српске. Поносни смо на ту чињеницу
  • Коментаришући изјаву Саше Магазиновића из СДП-а да представници Срба који су јуче одржали састанак у Источном Сарајеву треба да буду кажњени, Кошарац поставио питање: „Како је могуће да се увијек, када се представници српског народа јасно национално одреде, нађе неки Србин из Федерације БиХ да држи предавање? Ми ћемо стати иза сваког нашег човјека“

СЛОЖИЛИ смо се и поновили да је Кристијан Шмит нелегалан, и да не може доносити било какве политичке одлуке у БиХ, рекао је Сташа Кошарац, замјеник предсједавајућег Савјета министара, на конференцији за новинаре послије одржаног састанка са представницима институција Републике Српске, лидерима странака и српским представницима у институцијама БиХ.

– Сви ми који смо у заједничким институцијама имплементираћемо тамо ставове Републике Српске. Поносни смо на ту чињеницу – истакао је Кошарац.

Поновио је да су сви са састанка опредијељени да се афирмише политика Републике Српске.

– Институције Републике Српске су у континуитету у складу са Уставом доносиле своје прописе, указе и да тако нелегалан човјек у БиХ не може на овакав начин да се обрачунава са легално изабраним представницима Републике Српске и њеним институцијама – поручио је Кошарац.

Рекао је да је за Српску најавжније питање закон о Уставном суду БиХ, истичући да ће сва кретања у Савјету министара бити посвећена у том контексту.

– Неће бити одлучивања о било којем закону уколико не буде дефинисан закон о Уставном суду БиХ који обухвата и питања странаца – нагласио је Кошарац.

Он је поручио да се морају уважавати Република Српска и њени ставови, те да и на нивоу БиХ нема одлучивања без Српске.

Коментаришући изјаву Саше Магазиновића из СДП-а да представници Срба који су јуче одржали састанак у Источном Сарајеву треба да буду кажњени, Кошарац је упитао како је то могуће?

– Како је могуће да се увијек када се представници српског народа јасно национално одреде нађе неки Србин из Федерације БиХ да држи предавање? Ми ћемо стати иза сваког нашег човјека. Да ли се они икада окупљају, да ли се они састају? Наравно да то раде. И то нас неће препасти – поручио је Кошарац.

(РТРС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар