Федерација/БиХ

Кошарац: Шмиту је нужна медицинска дијагноза – крајње је вријеме да му се укаже помоћ у Њемачкој

ЗАМЈЕНИК ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕ СМ ПОДСЈЕТИО ШТА СУ ПСИХИЧКИ ПОРЕМЕЋАЈИ, А ШТА - ШИЗОФРЕНИЈА
  • Нелегитимни Кристијан Шмита објавио да му полажај „даје много батина, а мало мркви“ и да види да кориштење батине даје резултате, посебно у вршењу притиска на Милорада Додика
  • Сташа КОШАРАЦ: Ово није Шмитов популизам, порив за прикупљање политичких поена, па нећемо наћи ни адекватан, а још мање пристојан коментар на те бљувотине и небулозе. Пошто заиста не могу наћи ниједну смислену реченицу да покушам објаснити ново помрачење ума окупатора Шмита, можда је боље да прибјегнем медицинским дефиницијама. Лијечење пацијента почиње од дијагнозе стања

ЗАМЈЕНИК предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је Кристијану Шмиту неопходна медицинска дијагноза, те да је крајње вријеме да се овом пацијенту укаже помоћ.

Кошарац је на Инстаграму објавио изјаву нелегитимног странца Шмита који је рекао да му његов полажај „даје много батина, а мало мркви“ и да, како каже, види да кориштење батине даје резултате, посебно у вршењу притиска на Милорада Додика.

Кошарац је нагласио да то није Шмитов популизам, порив за прикупљање политичких поена, и да нећемо наћи ни адекватан, а још мање пристојан коментар на те бљувотине и небулозе.

– Пошто заиста не могу наћи ниједну смислену реченицу да покушам објаснити ново помрачење ума окупатора Шмита, можда је боље да прибјегнем медицинским дефиницијама. Лијечење пацијента почиње од дијагнозе стања – констатовао је Кошарац.

Он је у наставку објаве дао и, како каже, скромни допринос томе:

„1. Психоза је психички поремећај код кога је као примарни симптом присутно отуђење пацијента од реалности. Огледа се у поремећеном контакту или чак прекиду контакта са стварношћу, дубоким поремећајима опажања, емоција, мишљења и понашања.

2. Шизофренија је ментални поремећај који се карактерише понављајућим епизодама психозе које су повезане с општом погрешном перцепцијом стварности“.

Кошарац је нагласио да не зна да ли је и евентуално на који начин регулисано питање здравственог осигурања нелегитимног странца који борави у БиХ, али је сасвим сигурно, у најбољем интересу пацијента, потребно хитно збрињавање у Њемачкој.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар