Федерација/БиХ

Ковачевић: Ако Шмит покуша да наметне измјене Изборног закона – Српска ће одмах донијети свој

„КО ЖЕЛИ ДА У БиХ НЕ БУДУ МОГУЋИ НИ ИЗБОРИ – НЕКА ПОДРЖАВА КРИСТИЈАНА ШМИТА“
  • Радован КОВАЧЕВИЋ: „Нас апсолутно не занима мишљење њемачког државаљанина Кристијана Шмита. Не занима нас ни његова прича између осталог о Изборном закону. Шмит није позван да се тиме бави, али ни било којом темом у БиХ. Странке партнери у власти на нивоу БиХ разговарају о Изборном закону и вјерујем да ћемо доћи до рјешења“

СРПСКИ делегат у Дому народа Радован Ковачевић рекао је за РТРС да било какав покушај њемачког држављанина Кристијана Шмита да „наметне“ измјене Изборног закона БиХ одмах значи да ће Република Српска донијети свој изборни закон.

– Нас апсолутно не занима мишљење њемачког државаљанина Кристијана Шмита. Не занима нас ни његова прича између осталог о Изборном закону. Шмит није позван да се тиме бави, али ни било којом темом у БиХ. Странке партнери у власти на нивоу БиХ разговарају о Изборном закону и вјерујем да ћемо доћи до рјешења – истакао је Ковачевић, коментаришући изјаве Шмита.

Навео је да БиХ има много проблема и да је то евидентно.

– Ако сада неко жели да БиХ доведе у ситацију да више није могуће одржати ни изборе, онда нека подржи Шмита. Али, то би за Српску значило неколико ствари. Значило би да би Српска дефинитвно ишла на усвајање свог изборног закона – поручио је Ковачевић.

Ковачевић је истакао и да би дошло до краја европског пута БиХ, ако би Шмит „наметнуо“ измјене Изборног закона БиХ.

– Ми сматрамо да БиХ не може ићи према ЕУ, ако постоји неизабрани странац који намеће одлуке. То води БиХ у нестанак – рекао је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар