Федерација/БиХ

Ковачевић: БиХ са оваквим Уставним судом неће опстати

БОШЊАЧКИМ ПРЕДСТАВНИЦИМА ПРЕДОЧИО: ИЛИ ЋЕМО СЕ ДОГОВОРИТИ – ИЛИ БиХ НЕЋЕ БИТИ
  • Делегат Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован КОВАЧЕВИЋ: Ми смо за Дејтонски споразум и договор три конститутивна народа а не прегласавање од неких странаца, да одлуке о судбини БиХ доносимо ми који у њој живимо, а неко са стране, да судије Срби, Хрвати или Бошњаци доносе одлуке, а не стране судије

ДЕЛЕГАТ Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да БиХ са оваквим Уставним судом неће опстати, те да тренутно рјешење којим је једном конститутивном народу омогућено да прегласава друга два народа са странцима није начин да се о било чему размишља у БиХ.

– Са оваквим Уставним судом неће опстати БиХ. Устав каже да послије пет година Парламентарна скупштина БиХ треба да одреди начин на који ће бити замијењени странци у Уставном суду. Ово је пут у нестанак БиХ – нагласио је Ковачевић.

Он је у току расправе о дневном реду данашње сједнице Дома народа рекао да пријетње одређених делегата да ће напустити сједницу, уколико на дневни ред буде додата тачка о Уставном суду БиХ, коју је на једној од ранијих сједница предложио делегат Клуба српског народа Желимир Нешковић, нагласио да то није начин на који треба рјешавати било шта у БиХ.

– Или ћемо се договарати или БиХ неће бити – навео је Ковачевић.

Ковачевић је одговорио и делегату Клуба бошњачког народа Шефику Џаферовићу који је тврдио да таква рјешења нису добра за уставни поредак БиХ, рекавши му да преурањено квалификује и тумачи закон који још није у парламентарној процедури.

– Ми смо за Дејтонски споразум и договор три конститутивна народа а не прегласавање од неких странаца, да одлуке о судбини БиХ доносимо ми који у њој живимо, а неко са стране, да судије Срби, Хрвати или Бошњаци доносе одлуке, а не стране судије – поручио је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар