Главно Федерација/БиХ

Ковачевић: Комшић и Бећировић су састанком са Куртијем показали да не признају дејтонску БиХ

„ДИРЕКТНО СУ ТИМЕ ПРЕКРШИЛИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ И АТАКОВАЛИ УСТАВНИ ПОРЕДАК БиХ“
  • Радован КОВАЧЕВИЋ: Без обзира на Комшићеве и Бећировићеве неодговорне, али поступке без правне тежине, званична БиХ поштује територијални интегритет Србије и самим тим сматра Косово и Метохију њеним саставним дијелом, односно њеном аутономном покрајином. Република Српска неће никада дозволити да се такав став промијени!

САСТАНКОМ са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, Жељко Комшић и Денис Бећировић показали су да, док признају лажну државу Косово, истовремено не признају званичну и дејтонску БиХ, коју би требало да представљају, рекао је делегат у Клубу српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

– Поступањем мимо званичних одлука институција БиХ и игнорисањем Уставом предвиђених процедура за доношење одлука и утврђивање званичних ставова, што су манифестовали овим срамним састанком, али и недавним излагањем у Савјету безбједности или неовлашћеним давањем инструкција амбасадору БиХ у УН, Комшић и Бећировић су грубо и директно прекршили Дејтонски споразум и атаковали на уставни поредак БиХ – навео је Ковачевић.

Осим тога, додао је, они који не поштују територијални интегритет других земаља, не могу и не треба да очекују ни да други поштују територијални интегритет њихове земље.

– Без обзира на Комшићеве и Бећировићеве неодговорне, али поступке без правне тежине, званична БиХ поштује територијални интегритет Србије и самим тим сматра Косово и Метохију њеним саставним дијелом, односно њеном аутономном покрајином. Република Српска неће никада дозволити да се такав став промијени! – написао је Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар