Федерација/БиХ

Ковачевић: „Резолуција о Сребреници“ неће имати никакав значај ни тежину

НАГЛАСИО: „ЗАТО ШТО НЕМА ПОДРШКУ ИНСТИТУЦИЈА И ОРГАНА БиХ“
  • Радован КОВАЧЕВИЋ: БиХ обавезује само оно што представници три конститутивна народа и два ентитета договоре у заједничким институцијама. Једнострани потези су увијек усмјерени против других у БиХ. Оно што је битније јесте да ће увијек изазвати и једностране одговоре

Извор: РТРС

ДЕЛЕГАТ Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић истакао је да све што треба знати о резолуцији о Сребреници – јесте да нема подршку институција и органа БиХ, што значи да она као таква нема никакав значај и никакву тежину за БиХ, њене народе и грађане.

Ковачевић је указао да је жалосно да су представници Бошњака, зарад ситних политичких поена и усконационалних интереса, увијек спремни да крше Дејтонски споразум и Устав БиХ.

– БиХ обавезује само оно што представници три конститутивна народа и два ентитета договоре у заједничким институцијама. Једнострани потези су увијек усмјерени против других у БиХ. Оно што је битније јесте да ће увијек изазвати и једностране одговоре – истакао је Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

Ковачевић је напоменуо да зато не смије бити заборављено ко је одговоран за спиралу нестабилности у коју БиХ срља.

– Република Српска ово није тражила, али ће сасвим сигурно и сасвим оправдано одговорити – поручио је Ковачевић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар