Одабрано Федерација/БиХ

Ковачевић: Започети процес свеобимне сарадње Српске и Србије више нико неће моћи да заустави

МИ САМО ТРАЖИМО ЗАШТИТУ И ПОВРАТАК СВОЈИХ ДЕЈТОНСКИМ СПОРАЗУМОМ ГАРАНТОВНИХ ПРАВА“
  • Делегат Српског клуба у Дому народа ПС БиХ: Недавно су се у Сарајеву окупили људи који претендују да буду представници бошњачког народа у свим земљама региона. Ми нисмо имали ништа против тога, ми смо то поздравили и сматрамо да Бошњаци, гдје год да живе, имају право да заједнички комуницирају и имају јединствене политике. Немамо апсолутно ништа против тога
  • „Права која ми сматрамо да они имају, исто тако сматрамо да и ми имамо и да они не би требали и смјели да против тога имају било шта. То што желимо све најбоље Бошњацима, желимо најбољу сарадњу са њима и што см

Извор: РТРС

ДЕЛЕГАТ Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да српски народ жели сарадњу и добре односе са Бошњацима, али да неће дозволити да било ко угрожава његова права.

– Недавно су се у Сарајеву окупили људи који претендују да буду представници бошњачког народа у свим земљама региона. Ми нисмо имали ништа против тога, ми смо то поздравили и сматрамо да Бошњаци, гдје год да живе, имају право да заједнички комуницирају и имају јединствене политике. Немамо апсолутно ништа против тога – рекао је Ковачевић за РТРС.

Он је истакао да Срби желе са Бошњацима у БиХ, Србији и Црној Гори, гдје већински живе као народи, најбоље односе и сарадњу и да немају ништа против њихових права.

– Права која ми сматрамо да они имају, исто тако сматрамо да и ми имамо и да они не би требали и смјели да против тога имају било шта. То што желимо све најбоље Бошњацима, желимо најбољу сарадњу са њима и што сматрамо да су нам један од најближих народа, не значи да ћемо дозволити да било ко угрожава наша права. Сада, ако су озбиљни и желе озбољно да се баве оним чиме се ми бавимо, између осталог мислим на Декларацију усвојену на Свесрпском сабору, онда ће прочитати да ми само тражимо заштиту својих гарантованих права – нагласио је Ковачевић.

Он је подсјетио да је Србија, овлаштена од Републике Српске, потписала Дејтонски споразум, а да је Српска потписала све анексе тог споразума, укључујући Устав БиХ и да Српска на основу тога само тражи да се поштују њена права гарантована међународним споразумима.

– Тражимо да се оно што нам је нелегално одузето и отето назове правим именом, да је то била отимачина, угњетавање српског народа у БиХ и да сви треба да знају да се ми с тим не миримо. Нећемо се никада помирити и увијек ћемо се борити за слободу свога народа и гарантоваћемо слободу и добар живот свим другим народима, али процес који је сада и званично започет, једне свеобимне сарадње Српске и Србије, више нико икада неће моћи зауставити – поручио је Ковачевић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар