Одабрано Федерација/БиХ

Мектић устао против Човића због изјаве да б/х Хрвати чувају 1.000 дугу границу Хрватске

ЗБОГ НАСТУПА НА САБОРУ ХДЗ КРИТИКОВАЛИ ГА И МАГАЗИНОВИЋ, ЏАФЕРОВИЋ И ЦВИТАНОВИЋ
  • Министар безбједности БиХ: „Сад постаје очигледно и видљиво што је план Б о којем је говорио Драган Човић. Он директно удара на уставноправни поредак БиХ. Назначавање те чињенице да хрватски народ стоји уз 1000 клиометара дугу границу с Хрватском и да неће дозволити да било каква опасност пређе у Хрватску је измишљање проблема јер БиХ нема намјеру да ствара било какве проблеме сусједима – ни Хрватској ни Србији”

МИНИСТАР сигурности БиХ данас је коментирао говор Драгана Човића на Опћем Сабору ХДЗ-а у Загребу, који је између осталог рекао и да ће Хрвати у БиХ бити своји на своме те да ће и даље бранити хрватске границе и да ће зауставити сваку пријетњу, која би се из БИХ могла прелити у Хрватску.

За Мектића, ријеч је о опасним паралелизмима и подривању државе БиХ.

Говор Драгана Човића на Опћем сабору ХДЗ-а за министра сигурности Драгана Мектића је скандалозан, опасан по БиХ и на трагу онога што се догађало у Херцеговини протеклих дана; од заустављања миграната на Иван седлу до састанка с представницима ХДЗ-а у жупанијама ради разматрања сигурносне ситуације, додаје Мектић који није коментирао комуникацијске ‘шумове’ које је и сам изазвао а везано за смјештај миграната.

„Сад постаје очигледно и видљиво што је план Б о којем је говорио Драган Човић, да је то стварање одређене врсте паралелизма од ХДЗ БиХ, али и њега особно. Човић директно удара на уставноправни поредак БиХ. Назначавање те чињенице да хрватски народ стоји уз 1000 клиометара дугу границу с Хрватском и да неће дозволити да било каква опасност пређе у Хрватску је измишљање проблема јер БиХ нема намјеру да ствара било какве проблеме сусједима – ни Хрватској ни Србији”, рекао је Мектић, пише Н1.

Обраћајући се на Опћем сабору ХДЗ-а, хрватски члан Предсједништва и лидер ХДЗ БиХ је поручио како ће Хрвати у БиХ зауставити сваку пријетњу која би се из БиХ могла прелити у Хрватску.

„Могу гарантирати да с друге стране тисућу километара дуге еуропске границе имате хрватски народ. Организирани хрватски народ. Који ће послати једнаку поруку као недавно код Пељешког моста и код бројних других изазова који би се хтјели преселити с подручја западног Балкана ка Хрватској. Е неће моћи, има нас доста данас на свим разинама власти да то нећемо дозволити никоме!”, поручио је тада Човић.

Осим Мектића, Човићеве изјаве су коментирали и Саша Магазиновић из СДП-а, Шефик Џаферовић из СДА и Илија Цвитановић из ХДЗ-а 1990.

Цвитановић је рекао да би Човић требао бранити интересе БиХ по питању имовине у Хрватској и воде из Бушког језера.

Магазиновић је оптужио Човића због недостатка аутоцесте у Херцеговини док је Џеферовић рекао како члан Предсједништва треба бранити интерес БиХ.

https://poskok.info/mektic-napao-covica-rusi-ustavnopravni-poredak-i-pravi-paralelne-institucije/

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар