Главно Федерација/БиХ

Муслимански Грађански савез БиХ позвао Бошњаке да се спремају за рат

ПОСЕБНО СЕ ОБРАТИО ИЗЕТБЕГОВИЋЕВОЈ СДА И ВЛАСТИМА БОШЊАЧКИХ КАНТОНА
  • Ево Босне у којој ГС прописује Србима да буду сретни: „С обзиром да су међународне снаге на повијесном минимуму и да немају капацитет, нити жељу да се супротставе паравојним формацијама које режим Милорада Додика користи као преторијанску гарду, важно је да они који воле БиХ буду спремни на најгори и нажалост, најреалнији сценариј”
  • Ово им је баш „ГРАЂАНСКИ“: “Важно је да јавност има у виду да су Оружане снаге БиХ нажалост готово у потпуности подијељене и неутрализоване. Коначно, потребно је да спалимо илузије о томе како ће нека од западних земаља урадити било шта да нам помогне у одбрани од онога што смо имали прилику гледати на улицама Бање Луке 9. јануара када су Милорад Додик и његова булумента славила геноцид“

ИНФОРМАТИВНИ портал Priznajem.hr објавио је текст под насловом „Грађански савез БиХ: `Милорад Додик је пријетња, спремите Бошњаке на рат!’.

У  том тексту се даље наводи:

Dnevnik.ba пренио је изјаву представника Грађанског савеза БиХ који сматра да је мир у Босни и Херцеговини угрожен као никада од потписивања Дејтонског мировног споразума.

Због изјава србијанског генерала Љубише Диковића и информације да се Срби наоружавају, ГС позива на реакцију Федералних власти и спремање становништва на рат!

Наиме, извјешће Žurnal.info, који је потврдио министар сигурности Драган Мектић, о доласку паравојних формација из Србије је нажалост доказ да је распад правног поретка успостављеног у Дејтону почео.

„Ми у ГС-у бисмо били јако сретни да можемо јавности поручити да мирно спава и да ће све бити у најбољем реду. Међутим, с обзиром на повијест наше земље и доказано злочиначке намјере сусједа, такво нешто не можемо рећи.

Правни поредак у којем живимо у задње 22 године овиси од спремности великих сила које су јамчиле његову проведбу, посебно његов сигурносни и војни аспект. С обзиром да су међународне снаге на повијесном минимуму и да немају капацитет, нити жељу да се супротставе паравојним формацијама које режим Милорада Додика користи као преторијанску гарду, важно је да они који воле БиХ буду спремни на најгори и нажалост, најреалнији сценариј”, кажу у ГС-у.

У том смислу, ГС позива владајуће странке, посебно СДА која има контролу над кључним полугама власти, да почну са припремама за заштиту живота и имовине становништва. Позивамо их да почну дизати капацитете Федералне управе полиције и МУП-ова жупанија у којима ХДЗ нема контролу.

„Важно је да јавност има у виду да су Оружане снаге БиХ нажалост готово у потпуности подијељене и неутрализоване.
Коначно, потребно је да спалимо илузије о томе како ће нека од западних земаља урадити било шта да нам помогне у одбрани од онога што смо имали прилику гледати на улицама Бање Луке 9. јануара када су Милорад Додик и његова булумента славила геноцид.

На крају, позивамо СДА да схвати да су међународне околности потпуно другачије него у периоду од краја рата до прије неколико година. Потребно је да дио новца који су покрали од народа почну трошити на лобирање западних влада с циљем спријечавања да нам се у најмању руку уведе нови ембарго на оружје као што је то био случај 1991. године”, поручују из ГС-а.

http://priznajem.hr/izdvojeno/gradjanski-savez-bih-milorad-dodik-je-prijetnja-spremite-bosnjake-na-rat/

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар