Федерација/БиХ

Нешић: Блокирањем кандидатуре генерала Кнежевића Бошњаци ће потврдити да је БиХ немогућа држава

„ХЕЛЕЗУ СЕ ПРИВИЂАЈУ КАПОВИ У СРПСКОЈ, А НЕ ВИДИ КАМПОВЕ У ФЕДЕРАЦИЈИ БиХ“
  • Министар безбједности БиХ Ненад НЕШИЋ: Бошњаци урушавају Дејтонски мировни споразум и уставни поредак. Бошњаци и њихова политичка елита желе све да присвоје у БиХ и да покажу да ту нема мјеста за друга два народа

MИНИСТАР безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да ће се сутра, ако на сједници Предсједништва БиХ не буде изаберан генерал Гојко Кнежевић за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ, још једном показати да је БиХ немогућа држава и да Бошњаци раде на њеном урушавању.

Нешић је рекао да ће то показати да Бошњаци урушавају Дејтонски мировни споразум и уставни поредак.

Он је истакао да Бошњаци и њихова политичка елита желе све да присвоје у БиХ и да покажу да ту нема мјеста за друга два народа.

– У овом тренутку су Република Српска и њено руководство једини заштитници Дејтонског мировног споразума – оцијенио је Нешић за Срну.

Нагласио је да је послије свих догађаја који су се десили претходних дана и мјесеци и након небулозних изјава министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза којем се привиђају некакви кампови у Републици Српској, а не види кампове у Федерацији БиХ, очигледно да је једини излаз за БиХ мирна дисолуција.

Генерал Гојко Кнежевић предложен је за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ и на тој функцији требало би да замијени Сенада Машовића, потврђено је у Министарству одбране у Савјету министара.

Машовић је скоро двије године нелегално на функцији начелника Заједничког генералштаба. Мандат му је истекао почетком марта прошле године.

Предсједништво би сутра требало да се изјасни о новом начелнику.

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић рекао је јуче Срни да ће сутра, на сједници Предсједништва БиХ једино српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић гласати за, а да ће, како незванично сазнаје, друга два члана бити против именовања нових генерала само из разлога што на мјесто начелника Заједничког штаба треба да дође генерал из реда српског народа.

(Српска)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар