Федерација/БиХ

Нешић: Бошњаци скрнаве „Поточаре“ јер тамо сахрањују и људе којима ту није мјесто

ОДРЕАГОВАО НА ЗАХТЈЕВ ПОСЛАНИКА СДА ДА БУДЕ СМИЈЕЊЕН ЗБОГ ТОБОЖЊЕГ „НЕГИРАЊА ГЕНОЦИДА“
  • Министар безбједности БиХ Ненад НЕШИЋ: Бошњачке партије, прије свега СДА, нису спремне да се суоче са истином да се у Сребреници није догодио генодид. Они имају највећи проблем са истином, а ја не спорим да је у Сребреници био злочин
  • „Истина је да су у Поточарима сахрањени и неки људи који немају везе са немилим догађајима, као што је отац актуелног директора Меморијалног центра Емира Суљагића. Умјесто да покрену смјену Суљагића, који очигледно скрнави тај Меморијални центар, они покрећу иницијативу за смјену човјека који говори истину“

МИНИСТАР безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да бошњачке партије, прије свега СДА, нису спремне да се суоче са истином већ настављају да скрнаве Меморијални центар у Поточарима тако што тамо сахрањују људе који немају везе са догађајима од 11. до 19. јула 1995. године.

Нешић је рекао да је истина да је у Сребреници и њеној околини убијено 3.267 Срба, углавном цивила и нејачи, као и да је у Меморијалном центру у Сребреници сахрањен извјестан број људи који се данас по ЦИПС-у воде као живи.

Коментаришући наредну сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој је једна од тачака иницијатива за његову смјену, коју су поднијели посланици СДА, Нешић је рекао да бошњачке партије, прије свега СДА, нису спремне да се суоче са истином да се у Сребреници није догодио генодид.

– Они имају највећи проблем са истином, а не спорим да је у Сребреници био злочин, истакао је Нешић.

Нешић је додао да је истина да су у Поточарима сахрањени и неки људи који немају везе са немилим догађајима, као што је отац актуелног директора Меморијалног центра Емира Суљагића.

– Умјесто да покрену смјену Суљагића, који очигледно скрнави тај Меморијални центар, они покрећу иницијативу за смјену човјека који говори истину – истакао је Нешић за Срну и додао да свака жртва заслужује поштовање, без обзира из којег је народа.

Он је рекао да је спреман да се поклони жртвама, али да није спреман да се поклони лажним жртвама, нити да је спреман да ћути и да не говори истину, односно да се служи „лажима, као што се служе одређени бошњачки представници“.

Нешић је додао да жели истину за све, а не само за један народ, једну вјеру и једну нацију.

Иницијативу за реконструкцију Савјета министара – ради смјене министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића због негирања наводног геноцида – предложили су посланици Клуба СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар