Федерација/БиХ

Нешић: Бошњачки политичари највише разарају БиХ, једино рјешење је – мирни разлаз

БиХ ЈЕ НЕМОГУЋА ДРЖАВА СА ТРИ ИСТОРИЈЕ, ТРИ САДАШЊОСТИ И ТРИ БУДУЋНОСТИ
  • Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад НЕШИЋ: Жао ми је бошњачког народа, јер не може да изађе из периода 1992-1995. године, не може да изађе из лажне наметнуте жртве рата и лажне наметнуте тезе да су Срби агресори

МИНИСТАР безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да бошњачки политичари у овом тренутку највише разарају БиХ, те да је једино рјешење мирна дисолуција – да сваки народ крене својим путем и да буду добре комшије.

– Очигледно је ријеч о једној немогућој држави гдје имамо три историје, три садашњости и три будућности и сматрам да сваки народ треба да крене својим путем – рекао је Нешић поводом сазнања да бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници.

Он је истакао да све што је добро за БиХ и што представља пут БиХ ка ЕУ, чине представници Републике Српске у институцијама на нивоу БиХ.

– У овом тренутку Република Српска је локомотива европског пута БиХ. Ако боље погледате, већину закона на европском путу су управо урадили људи који представљају Републику Српску – навео је Нешић за Срну.

Он је рекао да се може говорити о ретроградној политици бошњачких политичара и европској политици Републике Српске и српског народа.

– Жао ми је бошњачког народа, јер не може да изађе из периода 1992-1995. године, не може да изађе из лажне наметнуте жртве рата и лажне наметнуте тезе да су Срби агресори. У БиХ је био грађански рат у којем су страдали припадници и српског и бошњачког и хрватског народа и свака жртва заслужује поштовање, али очигледно бошњачки народ, захваљујући својим политичарима не може да направи искорак у 21. вијек и да ради на томе да овај простор буде нормалан за живот – закључио је Нешић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар