Федерација/БиХ

Нешић: Рамо Исак неће никога хапсити у Српској – ни данас, ни сутра, ни икада

МИНИСТАР БЕЗБЈЕДНОСТИ У СМ БиХ УКАЗАО НА НОВИ ПРИТИСАК БОШЊАЧКИХ ПОЛИТИЧАРА НА ПРАВОСУЂЕ
  • Ненад НЕШИЋ: Додик је слободан човјек, то ће и бити и слободно обављати функцију предсједника Републике Српске све док има повјерење грађана. А Исаку препоручујем да се бави пушкама које су нађене у општини Стари Град /Сарајево/. Посебно, нека се позабави пушком која није нађена. Да ли је, можда, намијењена за неко кривично дјело?


МИНИСТАР безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић оцијенио је да најновије изјаве министра унутрашњих послова Федерације БиХ Раме Исака које се односе на Републику Српску и њеног предсједника Милорада Додика представљају притисак бошњачких политичара на правосуђе, те говоре колико је БиХ „апсурдистан“.

– Министар полиције Федерације говори ко ће ићи у затвор и преузима улогу правосуђа. Очигледно Исак не зна шта значи презумпција невиности – рекао је Нешић Срни.

Он је додао да Исак треба да се упозна са законом, са својим надлежностима и овлаштењима прије него што да било какву изјаву.

– Рамо Исак неће никога хапсити у Републици Српској ни данас, ни сутра, ни икада. Очигледно Исаку слабо иде билдање мишића па је одлучио да покуша билдање уз помоћ предсједника Републике Српске Милорада Додика – рекао је Нешић.

Оцијенивши да је ријеч о притиску бошњачких политичара на правосуђе, Нешић је констатовао да су они већ осудили Додика.

– Као министар безбједности поручујем да сви треба да поштујемо законе и права, да се држимо својих надлежности и да само тако, можда, БиХ неће личити на „апсурдистан“ – поручио је Нешић.

Он је истакао да је Додик слободан човјек, да ће то бити и да ће слободно обављати функцију предсједника Републике Српске све док има повјерење грађана.

– Исаку препоручујем да се бави пушкама које су нађене у општини Стари Град /Сарајево/, за шта су спремане, за кога и каква је била намјера набављања толиког броја пушака, са посебним освртом да једна пушка није нађена приликом претреса. Нека се позабави тиме гдје је та једна пушка и да ли је, можда, намијењена за неко кривично дјело – закључио је Нешић.

Федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак рекао је јуче да „Додик треба да погледа истини у очи и да је истина да је његова „реална алтернатива“ затвор – пренијели су федерални медији.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар