Федерација/БиХ

Околић: Срби не дирају у право Бошњака да славе своје празнике – нека ни они не дирају у исто српско право

УПОЗОРИО: АКО НЕ БУДЕ ДОГОВОРА – АГОНИЈА БиХ БИЋЕ ЈОШ ДУБЉА
  • Замјеник министра одбране БиХ Мирко ОКОЛИЋ поводом намјере да се против припадника Оружаних снага БиХ, који су учествовали на обиљежавању Дана Републике Српске, покрену поступци: То је још један доказ да је једино могуће направити БиХ успјешнијом уколико се постигне договор око спорних питања. У БиХ се спорна питања једино могу ријешити компромисом и у БиХ не може бити побијеђених, ни . У БиХ се  троши на споредне ствари како би се заташкале оне од којих се живи

ЗАМЈЕНИК министра одбране у Савјету министара Мирко Околић истакао је да је у БиХ међу неријешенима и питање празника, те да је и најављено покретање поступка против припадника Оружаних снага и Министарства одбране доказ да је у БиХ потребно сјести и договорити се.

Уколико се не буде договарало како даље ова БиХ да иде, оваквих појава ће бити и са једне и са друге стране и све дубље ће ићи ова агонија у БиХ – рекао је Срни Околић.

Коментаришући чињеницу да званичници Републике Српске не реагују када званичници Оружаних снага и ресорног министарства присуствују обиљежавању датума који су битни за такозвану Армију БиХ и обиљежавању дана државности и независности БиХ мада у БиХ није званично донесен закон о празницима, Околић је рекао да је став Српске да не спори припадницима бошњачког народа обиљежавање датума који су за њих битни и за које сматрају да треба да их обиљежавају.

С друге стране, сматрамо и тражимо да не споре оно што ми обиљежавамо и славимо и од тога не треба да праве проблем на све могуће начине – напоменуо је Околић.

Околић је констатовао да су та спорења сада битнија од неких других економских проблема у БиХ.

Сада је битније то гдје је ко присуствовао од свих економских проблема који су задесили БиХ рекао је Околић.

Он је додао да се у БиХ енергија троши на споредне ствари како би се заташкале оне од којих се живи.

Ово је још један доказ да је једино могуће направити БиХ успјешнијом уколико се постигне договор око спорних питања. У БиХ се спорна питања једино могу ријешити компромисом и у БиХ не може бити побијеђених, ни побједника – закључио је Околић.

Против припадника Оружаних снага БиХ, који су учествовали на обиљежавању Дана Републике Српске, биће покренути поступци.

Министарство одбране БиХ је у складу с надлежностима дефинисаним Законом о одбрани БиХ, како су навели из овог министарства, покренуло поступак утврђивања чињеница у вези са присуством припадника Министарства и Оружаних снага БиХ на обиљежавању 9. јануара.

У Бањалуци су на обиљежавању Дана Републике Српске присуствовали замјеник министра одбране БиХ Мирко Околић, замјеник начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Гојко Кнежевић, командант Оперативне команде Оружаних снага БиХ генерал мајор Радован Илић, као и три бригадира, два генерала и командира Шесте бригаде у Бањалуци, те Милорад Крајшумовић, командант 3. Пјешадијског пука Републике Српске и бригадир Зоран Дуновић, замјеник команданта Команде подршке Оружаних снага БиХ за операције.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар