Вијести Федерација/БиХ

Пандуревић: Изетбеговић показао да унапријед зна каква ће бити одлука Уставног суда БиХ

ШЕФИЦА ПОСЛАНИКА СДС: „А ТО ЗНАЧИ ДА ОН ТАЈ СУД КОНТРОЛИШЕ И УТИЧЕ НА ЊЕГОВЕ ОДЛУКЕ“

ШЕФ Клуба посланика СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић сматра да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавом о томе каква ће бити одлука Уставног суда БиХ у вези са апелацијом на сет закона о акцизама, потврдио да контролише и утиче на доношење одлука у тој институцији.

„Скандалозно је да члан Предсједништва БиХ директно призна да унапријед зна каква ће бити одлука Уставног суда БиХ“, рекла је Пандуревићева Срни.

Она каже да би Изетбеговић, као бивши посланик, требало да зна да парламент усваја законе на три језика и да ти закони морају да буду у идентичном тексту.

„Не знам како он може да објасни да смо ми на три језика усвојили законе у двије различите верзије. Који то Уставни суд може рећи да је то у складу са уставно-правним системом?“, упитала је Пандуревићева.

Она истиче да је Изетбеговић директно признао да контролише и утиче на Уставни суд БиХ и да зна какве ће бити његове одлуке.

„Ако је нешто и успио, онда је то да је дио бошњачких политичара окренуо против Уставног суда БиХ. На томе му хвала у име Републике Српске“, рекла је Пандуревићева.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је данас у Зеници да очекује да ће Уставни суд БиХ одбити апелацију групе посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ у вези са сетом закона о акцизама.

Коментаришући чињеницу да је Уставни суд БиХ примио ову апелацију, Изетбеговић је оцијенио да од тога „нема ништа“.

Апелацијом групе посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, осим захтјева за обарање сета закона, налази и захтјев за привремену суспензију тих законских рјешења.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар