Главно Федерација/БиХ

Предсједништво се захвалило фон дер Лајен на препоруци да БиХ добије статус кандидата за чланство у ЕУ

МОГУЋИ ПАКЕТИ БУЏЕТСКЕ ПОДРШКЕ БиХ ЗА УБЛАЖАВАЊЕ УТИЦАЈА ЕНЕРГЕТСКЕ КРИЗЕ НА ПОРОДИЦЕ И БИЗНИС
  • Предсједник Европске комисије најавила намјеру Брисела да се и земље региона укључе у заједничко рјешавање енергетске кризе на континенту

ЧЛАНОВИ Предсједништва БиХ на састанку са предсједником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен поздравили су одлуке кључних институција ЕУ и истакли њихов значај за БиХ, као и најављене пакете буџетске подршке за ублажавање енергетске кризе и њен утицај на домаћинства и бизнис.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да су чланови Предсједништва БиХ поновили преданост и посвећеност европском путу земље и реформском процесу.

Они су изразили захвалност предсједнику Европске комисије за континуирану подршку и лични ангажман да се БиХ додијели кандидатски статус, који ће дати позитиван импулс у рјешавању кључних питања на добробит свих грађана земље.

Саговорници су поздравили наставак сарадње у оквиру Берлинског процеса и парафирање три споразума, за које је Предсједништво БиХ данас дало сагласност.

На састанку је речено да ће се најављеним инвестицијама ојачати партнерски однос и сарадња у стратешким изазовима, као што је енергетска криза.

Фон дер Лајен је честитала члановима Предсједништва БиХ на препоруци Европске комисије да се БиХ додијели кандидатски статус и одала признање за напоран рад и ангажман на реформском путу земље.

– Фон дер Лејен је рекла да је, објављивањем годишњих извјештаја Европске комисије о напретку земаља западног Балкана на европском путу и усвајањем резолуције Европског парламента о проширењу, ЕУ још једном потврдила перспективу БиХ и земаља региона у ЕУ – наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су европске институције потврдиле значај региона за ЕУ и континуирану подршку и солидарност о питању стратешких изазова.

У том контексту предсједник Европске комисије је најавила намјеру да се и земље региона укључе у заједничко рјешавање енергетске кризе на континенту.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар