Федерација/БиХ

Радмановић: Јаншин нон пејпер је изгледа направила Албанија уз помоћ неких `служби`

„МНОГО ГОВОРИ ЧИЊЕНИЦА ДА ЈЕ ЈЕДИНО ЕДИ РАМА ПРИЗНАО ДА ЈЕ ВИДЕО ТАЈ ПАПИР“
  • „Према том папиру, једино добија Албанија, али се користи за нападе на Србију и Републику Српску. Волшебно је неко ту окренуо причу против Србије, као она прави ‘велику Србију’. ‘Папир’ је рекао да дио Републике Српске припада Србији, не знамо који дио. Република Српска има 25.000 километара квадратних, Косово има нешто више од 10.000 километара квадратних. Ако би додали Бујановац и Прешево, то је скоро иста територија. Па, ко добија? Каква велика Србија?!“

ЗАМЈЕНИК предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић рекао је да прича о нон-пејперу иде на штету Србије и да се сакрива чињеница да се њиме жели створити „велика Албанија“.

„Није искључено да управо из албанске кухиње долази овај документ који предвиђа прекрајање граница на простору западног Балкана“, каже Радмановић.

Коментаришући актуелну ситуацију око нон-пејпера, који је посљедњих дана подигао велику прашину у регионалној јавности, он је истакао да је албански премијер Еди Рама једини признао да је видио документ, за разлику од осталих државника региона.

„Само је један човјек рекао да је то видио. Ми као да смо то заборавили. Дакле, ради се о предсједнику Владе Албаније Едију Рами, који има изборе 25. априла, чији је програмски циљ велика Албанија. Нема спора да је `нон-пејпер` настао у албанској кухињи уз подршку неких обавјештајних структура“, рекао је Радмановић за „Глас Српске“.

Јанез Јанша

Он додаје да према том папиру једино добија Албанија, те да се ова прилика користи за нападе на Србију и Републику Српску.

Радмановић каже да је по тим картама направљена „велика Албанија“.

„Волшебно је неко ту окренуо причу против Србије, као она прави ‘велику Србију’. ‘Папир’ је рекао да дио Републике Српске припада Србији, не знамо који дио. Република Српска има 25.000 километара квадратних, Косово има нешто више од 10.000 километара квадратних. Ако би додали Бујановац и Прешево, то је скоро иста територија. Па, ко добија? Каква `велика Србија`?“, пита Радмановић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар