Федерација/БиХ

Радмановић: Комшић сваке друге седмице руши уставни поредак БиХ

„ПИШУ ШТА ХОЋЕ, А НЕ ЗНАЈУ СВИ ИЗВАН БИХ ДА ЗА ТО МОРА ПОСТОЈАТИ КОНСЕНЗУС“
  • Комшић има подршку Шефика Џаферовића, а самим тим и најмоћније бошњачке политичке партије која је изабрала њих двојицу у Предсједништво
  • Кад констатујемо да је неко упао у платни систем без обзира на ком нивоу, одмах иде у затвор, а кад неко упада у уставни систем, као што то чине Комшић и Џаферовић, онда се не предузима ништа

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић изјавио је да предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић сваке друге седмице руши уставни поредак, а да су се у Сарајеву људи извјештили да за то оптужују друге.

„Комшић има подршку Шефика Џаферовића, а самим тим и најмоћније бошњачке политичке партије која је изабрала њих двојицу у Предсједништво“, рекао је Срни Радмановић.

Радмановић је поручио да се представници Републике Српске залажу за Устав БиХ, те да је потпуно смијешна прича да је Тужилаштво БиХ покренуло поступак против руководства и људи из Српске за рушење уставног поретка.

Свако нормалан када прочита зна да се сви ми из Републике Српске залажемо за Устав БиХ, односно Анекс четири Дејтонског мировног споразума. Обрнуто од тога, два члана Предсједништва из Сарајева, а поготово садашњи предсједавајући Жељко Комшић, сваке друге седмице руши уставни поредак“, истакао је Радмановић.

Радмановић је констатовао да је јасно да без консензуса у Предсједништву БиХ нема одлука из домена спољне политике и надлежности одбране.

„Они раде шта хоће, пишу шта год хоће и то представљају ван БиХ, а ван БиХ не знају сви да мора постојати консензус. Наређују на бази непостојећих одлука амбасадору како да гласа, на шта немају право“, нагласио је Радмановић.

Он је истакао да се без одлуке Предсједништва БиХ такве ствари не могу чинити.

„Кад констатујемо да је неко упао у платни систем без обзира на ком нивоу, одмах иде у затвор, а кад неко упада у уставни систем, као што то чине Комшић и Џаферовић, онда се не предузима ништа“, каже Радмановић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар