Федерација/БиХ

Сатлер: Повлачење надлежности не долазе у обзир – крајње време је да се сједне за сто

ШЕФ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ У САРАЈЕВУ: БиХ ТРЕБА ДА БУДЕ СПРЕМНА ЗА 6. ОКТОБАР
  • Јохан САТЛЕР: Пред БиХ је изузетно значајан период у којем ће доћи и до посјете предсједнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен. Грађани БиХ желе разговоре о привреди, опоравку и здрављу и то је оно што је примарно

ШЕФ делегације Европске уније у БиХ Јохан Сатлер нагласио је данас у Сарајеву да се политичари у БиХ морају посветити питањима реформи, а да приче о било каквом повлачењу надлежности не долазе у обзир.

– Нема дискусије о тим питањима. Мислим да је крајње вријеме да се поново врати за сто и започне разговор о темама које су од суштинског интереса. За танго је потребно двоје, а у овој земљи је више страна и позивам их да се врате и посвете својим задацима – рекао је Сатлер који је говорио о актуелној политичкој ситуацији у БиХ гдје се осврнуо и на изјаву српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о повлачењу сагласности на рад Оружаних снага БиХ, ВСТС-а и других заједничких институција.

Шеф делегације ЕУ је нагласио како је пред БиХ изузетно значајан период који ће обухватити и посјета предсједнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен.

– Грађани желе разговоре о привреди, опоравку и здрављу и то је оно што је примарно – истакао је Сатлер.

Поручио је да је и 6. октобар врло важан датум за БиХ с обзиром на то да ће се шефови чланица ЕУ састати с лидерима земаља западног Балкана.

– Оно што је важно за БиХ је да дође спремна и са позитивним порукама, имајући у виду да је поднијела захтјев за чланство у ЕУ – истиче он.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар