Федерација/БиХ

СДА кандидовала Шефика Џаферовића за члана Предсједништва БиХ

ДОБИО 104 ГЛАСА, СОФТИЋ 87 – БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ ЈЕ ЖЕЛИО ДА ГА ОН НАСЛИЈЕДИ
  • Потпредсједник СДА и министар расељених особа и избјеглица ФБиХ Един Рамић Џаферовића назвао особом која „столицу не да никоме и на за шта, осим за другу столицу“

КОНВЕНЦИЈА Странке демократске акције изабрала је Шефика Џаферовића као кандидата СДА за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа.

Након тајног гласања чланова Конвенције, СДА Шефик Џаферовић је имао 104 гласа, а Сафет Софтић 87.

Право гласа на сједници имали су предсједник СДА Бакир Изетбеговић, чланови Главног одбора и Предсједништва СДА, чланови Суда части и Надзорног одбора, чланови Предсједништва Асоцијације младих, чланице Предсједништва Асоцијације жена, предсједници општинских, градских, регионалних и кантоналних организација СДА и представници СДА у законодавним органима Босне и Херцеговине и њених ентитета.

Избор Џаферовића као кандидата СДА за Предсједништво БиХ није никога изненадио с обзиром на то да се већ мјесецима спекулисало да Изетбеговић сматра да га у „предсједничкој столици“ треба да наслиједи управо он.

Шефик Џаферовић (61) тренутно се налази на функцији замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, а у СДА има функцију потпредсједника.

Избор Џаферовића као кандидата СДА за Предсједништво БиХ услиједио је након што су Денис Звиздић и Себија Изетбеговић повукли своја имена с листе потенцијалних кандидата.

Занимљиво је да у СДА не постоји потпуно јединство у вези с избором Џаферовића, што доказује и недавни иступ потпредсједника СДА и министра расељених особа и избјеглица ФБиХ Едина Рамића.

Он је Џаферовића назвао особом која „столицу не да никоме и на за шта, осим за другу столицу“.

(Klix.ba)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар