Вијести Федерација/БиХ

Шест ухапшених у Кантону Сарајево због „удруживања ради чињења кривичног дјела“

ОДУЗЕТА АКЦИЈИ ВЕЋА КОЛИЧИНА ДУВАНА, НОВЦА И ВАТРЕНО ОРУЖЈЕ

ПОЛИЦИЈСКИ службеници Федералне управе полиције (ФУП) у акцији кодног назива „ФДС“ ухапсили су шест особа на подручју Кантона Сарајево, а везано за кривично дјело „Удруживање ради чињења кривичног дјела“.

„У склопу наведене акције, а по Наредбама Општинског суда у Сарајеву, врше се претреси стамбених објеката на више локација на подручју Кантона Сарајево, те је до сада лишено слободе шест особа, инцијала А С. (1968.), К. М. (1975.), С. П. (1978.), Н. Б. (1976.), А. М. (1965.) и М. Ј. (1981.), а која се доводе у везу са напријед наведеним кривичним дјелима“, наведено је у саопштењу ФУП-а.

Саопштено је и да је приликом претреса, до сада пронађена и одузета већа количина дувана, цигарета и дуванских производа, те већа количина новца, ватрено оружје, мобилни телефонски апарати, СИМ картице и други предмети који потичу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелом.

„Лица лишена слободе се приведе у службене просторије Федералне управе полиције ради криминалистичке обраде након чега ће иста бити у законском року предата Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево уз Извјештај о извршеном кривичном дјелу“, наводе у ФУП-у.

https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Pretresi-na-vise-lokacija-u-Sarajevu-uhapseno-sest-osoba/481515

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар