Федерација/БиХ

Шмит за РТРС рекао да му потврда СБ УН није ни потребна и показао – да не разумије Дејтонски споразум

ДОНИЈЕТИ ПС БиХ ИАКО ЈЕ ИМОВИНА У ВЛАСТИ ЕНТИТЕТА
  • Устврдио да нема ништа против Милорада Додика већ његових одлука, а да је морао да регаује јер предсједник Републике и српски члан Предсједништва не разумију Дејтон. А на питање да ли је његов циљ да из политичког живота елиминише Милорада Додика, те – ко би дошао умјесто њега, с ким је из опозиције разговарао, рекао: „Желим да разговарам са свима.Желим да разговарам и са Додиком али он не жели са мном да разговара“

Извор: РТРС

У ИНТЕРВЈУУ за Телеринг Кристијан Шмит покушао је да се „подвуче под скуте Републике Српске“ како би обезбиједио легитимитет, јер је свјестан да без прихватања у Српској не може бити високи представник.

РТРС је и према Шмиту поступила професионално, а он у емисији није показао резолуцију Савјета безбједности која доказује његов легитимитет.

Упркос свему, и даље тврди да је високи представник и да му сагласност Савјета безбједности УН није потребна.

Рекао је да неће „доносити“ закон о тзв. државној имовини већ Парламентарна скупштина.

И ту је Шмит показао непознавање Дејтонског споразума према коме имовина припада ентитетима.

Тврди да нема ништа против Милорада Додика већ његових одлука. Због тога је, каже, морао да регаује јер предсједник Републике и српски члан Предсједништва не разумију Дејтон.

На питање да ли је његов циљ да из политичког живота елиминише Милорада Додика, те – ко би дошао умјесто њега, с ким је из опозиције разговарао, Шмит одговара да жели да разговара са свима.

– Желим да разговарам и са Милорадом Додиком али он не жели са мном да разговара. Савјетовао бих му да промјени став. Ја сам имао користан разговор са Младеном Иванићем и волим да разговарам са младим људима. Када је у питању Милорад Додик, ја не критикујем њега већ његове одлуке. Јаки људи морају прихватити да могу погријешити и да због тога морају да сносе посљедице – истакао је Шмит.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар