Федерација/БиХ

Шпирић: Довољно је да се за почетак стави мораторијум на „Инцков закон“

ПОЗДРАВИО ИЗЈАВЕ ИЗ САРАЈЕВА ДА ПРОБЛЕМЕ БиХ ТРЕБА РЈЕШАВАТИ У ЊЕНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА
  • Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола ШПИРИЋ: Ако ћемо се држати Устава, закона и коректних међустраначких и међуљудских односа онда су проблеми ријешени. У институцијама БиХ ћемо ми доносити одлуке и законе, а не странци

ЗАМЈЕНИК предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић каже да су изјаве које стижу из политичког Сарајева да унутрашње проблеме треба рјешавати у домаћим институцијама добра прилика да се у БиХ вратимо нормализацији стања.

Довољно је да се стави мораторијум на такозвани Инцков закон који није плод ни унутрашњег договора ни институционалног рада на нивоу БиХ. Ако ћемо се држати Устава, закона и коректних међустраначких и међуљудских односа онда су проблеми ријешени. У институцијама БиХ ћемо ми доносити одлуке и законе, а не странци“, изјавио је Шпирић за Срну.

Он је нагласио да су управо измјене и допуне Кривичног закона, које је наметнуо бивши високи представник Валентин Инцко, одлична прилика да се „вратимо институцијама и да га, као наметнут закон, ставимо ван снаге и донесемо закон који је плод нашег договора и парламентарног рада“.

„Поздрављам добронамјерне поруке из међународне заједнице и позив на договор, али је то максимум који можемо добити са те стране јер договор о унутрашњим питањима БиХ је на нама, а њихова подршка је добродошла“, рекао је Шпирић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар