Федерација/БиХ

Шпирић: Миличевићеве изјаве само потврђују да је савез СДС-СДА нераскидив

„ДА ШПИРИЋ МОЖЕ САМ ДА БИЛО ШТА ИЗГЛАСА – УСТАВНИ СУД БиХ УОПШТЕ НЕ БИ БИО ОВО ШТО ЈЕСТЕ“
  • Замјеник предсједавајућег Дома народа ПС БиХ Никола ШПИРИЋ: СДС је и раније смјењивао Шпирића уз подршку СДА и тада су подржали аферу „Ушће“, када su прислушкивани предсједник Србије Александар Вучић и руковоство Републике Србије. Смијенили су Шпирића да би опстали и они и онаква Обавјештајно-безбједносна агенција
  • „Политика СДС  је више него прозирна и креира се у Сарајеву, а не у Републици Српској. Не брину ме ни тужбе ни спорови које покреће СДС. Брине ме стање духа и то што неко у свечаним, али и тешким временима за Републику Српску више брине о интересима СДА и других партнера него о институцијама због којих и постојимо“

ЗАМЈЕНИК предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да најаве предсједника СДС-а Милана Миличевића о покретању спора против њега не завређују посебан коментар и да нису изненађење јер је он предмет њихових „суданија“ и истражних комисија већ годинама.

Шпирић је Срни рекао да су изјаве из СДС-а потпуно небитне и неаргументоване, те да је њима потребна само дневнополитичка прича, а не рјешавање проблема у вези са доношењем Закона о Уставном суду БиХ.

– Да Шпирић може сам да изгласа било шта, Уставни суд не би ни био ово што јесте. СДС је и раније смјењивао Шпирића уз подршку СДА и тада су подржали аферу „Ушће“, када su прислушкивани предсједник Србије Александар Вучић и руковоство Републике Србије. Смијенили су Шпирића да би опстали и они и онаква Обавјештајно-безбједносна агенција. По овој најави Миличевића видимо да је тај савез СДС – СДА нераскидив – оцијенио је Шпирић.

Он је нагласио да је једина истина то да су сви делегати Српског клуба, четворо из СНСД-а, подржали приједлог СДС-овог делагата Желимира Нешковића о хитној процедури за закон о Уставном суду БиХ.

– СДА је тада запријетила напуштањем сједнице. Парадокс је да су прије неколико дана са тим истим партнерима из СДА гласали сви из СДС-а у Представничком дому да се у хитну процедуру упуте измјене и допуне Изборог закона БиХ. Па, ко је овдје луд да не види о чему се ради? – пита Шпирић.

Он је истакао да је очигледно да СДС само тражи смјене и подиже тужбе против Срба у заједничким институцијама, а да здушно раде са СДА како би им помогли да мимо воље народа дођу на власт.

– На њихову жалост, опозционе клупе су им суђене и не оптужују они само Србе из других партија, знамо како су радили и са својим руководством. Њихова политика је више него прозирна и креира се у Сарајеву, а не у Републици Српској. Не брину ме ни тужбе ни спорови које покреће СДС. Брине ме стање духа и то што неко у свечаним, али и тешким временима за Републику Српску више брине о интересима СДА и других партнера него о институцијама због којих и постојимо – истакао је Шпирић.

Нагласио је да ће, упркос најавама о покретању управних спорова, као замјеник предсједавајућег Дома народа наставити да ради на остваривању јединства унутар Српског клуба.

– Њима препоручујем да они раде у Народној скупштини Републике Српске оно што чиним у Српском клубу Дома народа да се повећа степен јединства – истакао је Шпирић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар