Федерација/БиХ

Шпирић: На Изетбеговићеву визију БиХ Бањалука мора јединствено одговорити

„СРБИ СУ СЕ БОРИЛИ ДА СЕ БАЊАЛУКА ПИТА, А НЕ ДА САРАЈЕВО ОДЛУЧУЈЕ О НАШОЈ СУДБИНИ“
  • Никола ШПИРИЋ: Посебно узнемирује тврдња Изетбеговића да се Бошњаци морају борити за оно за шта су се изборили и за оно што нису у посљедњем грађанском рату у БиХ

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић оцијенио је да у вријеме глобалног и регионалног преслагавања свијета изјаве предсједника СДА Бакира Изетбеговића не треба схватати само као предизборне поруке, поготово оне у којима говори да борба Бошњака има међународну подршку.

Шпирић је у изјави Срни рекао да посебно узнемирује тврдња Изетбеговића да се Бошњаци морају борити за оно за шта су се изборили и за оно што нису у посљедњем грађанском рату у БиХ.

Он је истакао да опозиција у Федерацији БиХ ћути и напомиње да СДС и ПДП као да нису чули поруке предсједника СДА.

– Након ових изјава очекујем да се СДС и ПДП врате кући и схвате да су се Срби у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату борили да се Бањалука пита, а не да Сарајево одлучује о нашој судбини. То би било довољно да се надамо бољим временима ако заблудјела браћа не буду и даље слиједила инструкције из центара који, како рече Бакир Изетбеговић, подржавају визију и борбу Бошњака – рекао је Шпирић.

Он је појаснио да та визија Изетбеговића подразумијева „независно Косово“ и функционалну, односно муслиманску БиХ.

– На ту визију Бањалука мора имати јединствени одговор на који одавно позива српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Смије ли опозиција бити дио тог одговора, остаје да видимо. До сада није смјела – истиче Шпирић.

Изетбеговић је на скуповима СДА током неколико протеклих дана давао изјаве како ће Бошњаци морати поново бранити вриједности за које су се изборили.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар