Федерација/БиХ

Шпирић: Срби и Хрвати Изетбеговићеву `грађанску БиХ` виде као искорак ка исламској БиХ

УПОЗОРИО ДА СУ ИЗЈАВЕ ЛИДЕРА СДА НА ТУ ТЕМУ – КРАЈЊЕ НЕОДГОВОРНЕ
  • Прије ће глобални играчи над нама постићи договор о нама него што ћемо ми унутар БиХ постићи договор о нама. То потврђују и крајње неодговорне изјаве Бакира Изетбеговића

ЗАМЈЕНИК предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић рекао је Срни да у БиХ мора бити постигнут договор о њеном функционисању, те истакао да грађанску БиХ по виђењу лидера СДА Бакира Изетбеговића Срби и Хрвати виде као први снажан искорак ка исламској БиХ.

Шпирић је нагласио да су изјаве Бакира Изетбеговића о унитарном уређењу и функционисању БиХ крајње неодговорне.

– Прије ће глобални играчи над нама постићи договор о нама него што ћемо ми унутар БиХ постићи договор о нама. То потврђују и крајње неодговорне изјаве Бакира Изетбеговића у тренуцима када се сусрећемо са страшним посљедицама пандемије и када живимо у времену смрти – истакао је Шпирић.

Он је нагласио да би било боље да се Изетбеговић концентрише на уставна рјешења БиХ и да понуди компромисан договор о начину бољег функционисања, ако ништа друго, макар ради спасавања живота грађана.

– Остаје да видимо шта значи функционална БиХ по виђењу међународних старатеља и има ли разлике. Зато је моје упозорење да морамо прије пронаћи одговор о нама унутар БиХ него што глобални играчи постигну договор над нама. У супротном све је шупља прича – упозорио је Шпирић.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић јуче је у обраћању на сесији Круга 99 о теми „Унутрашње и спољне силнице у реституцији грађанског уређења БиХ“, рекао да је унитарна или једноставна држава, каква је БиХ била до прихватања дејтонског уређења и која функционише на бази грађанског принципа, природни оквир и уређење које штити и омогућава опстанак и развој мултиетничке заједнице каква је била и какву теже да обнове у БиХ.

– Унитарно организована држава БиХ није гушила идентитет, културу, посебности и једнакости етничких група у БиХ – мишљења је Изетбеговић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар