Главно Федерација/БиХ

Шпирић: Турковићева није та која ће се питати гдје ће РС на својој територији градити споменике

НАГЛАСИО ДА У СВИЈЕТУ НЕМА ДРСКИЈИХ И БЕЗОБРАЗНИЈИХ ИЗЈАВА ОД ЊЕНИХ
  • „Жеља Турковићеве и њених ментора из СДА неће се остварити. Срби су већ једном протјерани са својих огњишта, однијели су и своје мртве и те сцене неће имати прилику више да гледа ни Турковићева нити било ко. Ми смо своји на своме у својој Републици Српској“

ЗАМЈЕНИК предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је за Срну да се министар иностраних послова БиХ Бисера Турковић на сву срећу неће питати гдје ће Срби градити своја спомен-обиљежја.

Замољен да прокоментарише изјаву Турковићеве поводом најаве да ће се у Доњој Градини градити меморијални центар посвећен страдалим српским жртвама да је „неприхватљиво да се на територији БиХ гради било шта без одлука њених институција и грађана“, Шпирић је рекао да њена изјава неодмјерена, тенденциозна, дрска, безобразна и у крајњој линији врло опасна.

– Тешко је наћи било гдје у свијету тако безобразне и дрске изјаве, поготово једног министра иностраних послова, као што су њене. Ако не можемо умирати и сахрањивати се тамо гдје нам то по правди Бога припада, онда је то порука Србима да они нису пожељни на овим просторима и да се он припрема за неке нове становнике – истакао је Шпирић.

На њену жалост, рекао је Шпирић, Турковићева није та која ће се питати гдје ће Република Српска на својој територији градити споменике, јер су за то задужене институције и грађани Српске и тај филм неће гледати.

– Зар им је мало што нам не дају да обиљежемо мјеста страдања наших предака на подручју ФБиХ, па би још да уређују и одлучују у Републици Српској. Та жеља Турковићеве и њених ментора из СДА неће се остварити – поручио је Шпирић, додавши да су Срби већ једном протјерани са својих огњишта, да су и однијели и своје мртве и те сцене неће имати прилику више да гледа ни Турковићева нити било ко. Ми смо своји на своме у својој Републици Српској“, нагласио је Шпирић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар