Одабрано Федерација/БиХ

Шпирић: У Федерацији БиХ све ескалирало до позивања на нереде, па и оружани сукоб

„СВАКОДНЕВНЕ ОПТУЖБЕ ИЗМЕЂУ ПОЛИТИЧКИХ АКТЕРА У ФБиХ – НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉ НАПРЕТКА БиХ“
  • Предсједавајући Дома народа ПС БиХ Никола ШПИРИЋ: Не постоји ниједан разуман аргумент да се Република Српска оптужује за генерисање кризе у БиХ. Због тога су све мање јасни иступи из амбасада и међународних организација које по сваку цијену покушавају наметнути кривицу Републици Српској и њеном предсједнику Милораду Додику

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Дома народа Параламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић тврди да ће институције власти на нивоу БиХ имати велики проблем уколико се не ријеши криза власти у Федерацији БиХ /ФБиХ/ која је ескалирала до мјере у којој се позива на нереде, па чак и на оружани сукоб.

Он сматра да су свакодневне оптужбе између политичких актера у ФБиХ највећи непријатељ напретка БиХ, те да не постоји ниједан разуман аргумент да се Република Српска оптужује за генерисање кризе у БиХ.

– Због тога су све мање јасни иступи из амбасада и међународних организација који по сваку цијену покушавају наметнути кривицу Републици Српској и њеном предсједнику Милораду Додику. Немогуће да не виде да је у Српској власт формирана у законском року, а Влада ФБиХ је четири године у техничком мандату. Уставни суд ФБиХ једва је попуњен, Клуб Срба је накарадно попуњен и не спроводе се одлуке Уставног суда, а имовина Срба у ФБиХ нестаје из грунта – рекао је Шпирић.

Он наводи да се, упркос овим чињеницама, све вријеме криве институције Републике Срспке за наводно отимање имовине иако се поштује свако слово Устава БиХ, домаћег законодавства и међународне легислативе о људским правима.

– Сви ови аргументи упућују да неко жели задржати стање кризе у БиХ не бирајући средства – указао је Шпирић.

Он је рекао да је ово вријеме глобалне декаденције у којој се криза нуди као рјешење, те је индикативно да се у БиХ константно производе, али и увозе проблеми.

– Република Српска неће бити дио проблема него ће остати на уставним позицијима и у оквиру закона, а било би пожељно да то схвате и политички актери у ФБиХ уколико им је БиХ заиста толико битна – поручио је Шпирић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар