Федерација/БиХ

Тегелтија смијенио Поџића, претходно затражио да повуче одлуку о одлагању вјежбе на мањачи

ЗАЈЕДНИЧКА ВЈЕЖБА ОРУЖАНИХ СНАГА БиХ И ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ТРЕБАЛО ДА ТРАЈЕ ОД 9. ДО 16. ОКТОБРА
  • Упозорио га да је прекршио Закон о одбрани БиХ у начину рада и одлучивања и једностраним потезима нарушио владавину права и унутрашње повјерење, те дипломатске односе и инострану сарадњу, саопштено је из Савјета министара

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија донио је данас одлуку о смјени министра одбране Сифета Поџића.

Предсједавајући Савјета министара, који је одговоран за усклађивање уставних односа Савјета министара са радом Предсједништва БиХ, Парламентарне скупштине БиХ, ентитетима и Брчко Дистриктом, као и за усклађивање рада Савјета министара, ову одлуку је донио након што је министар Поџић прекршио Закон о одбрани БиХ у начину рада и одлучивања и једностраним потезима нарушио владавину права и унутрашње повјерење, те дипломатске односе и инострану сарадњу, саопштено је из Савјета министара.

Одлуку о смјени министра одбране, Тегелтија је упутио у Парламентарну скупштину БиХ.

Раније данас предсједавајући Савјета министара упутио је писмо министру одбране са захтјевом да стави ван снаге Одлуку о реализацији мјера и активности на организацији војне вјежбе „Мањача 21“, а којом се одгађа војна вјежба коју су планирале Оружане снаге БиХ и Војска Србије на Мањачи од 9. до 16. октобра.

Предсједавајући Савјета министара у писму је, између осталог, истакао да разлози за одгађање реализације војне вјежбе „Мањача 21“ немају упориште, те навео да ће, уколико министар одбране у Савјету министара не поступи по истом, бити принуђен да поступи у складу са овлаштењима предсједавајућег Савјета министара из Закона о Савјету министара.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар