Главно Федерација/БиХ

Тужилаштво БиХ тражи притвор за Османа Мехмедагића због непоштовања мјера забране

ИМА ДОКАЗЕ ДА ЈЕ У ИНОСТРАНСТВО ПУТОВАО СА ЛИЦЕМ КОЈЕМ НИЈЕ СМИО НИ ДА СЕ ПРИБЛИЖИ
  • Медији објавили да је директор ОБА прекршио мјере забране које му је одредио Суд БиХ, јер се на свадби кћерке предсједника СДА Бакира Изетбеговића приближио Асиму Сарајлићу, свједоку у кривичном поступку који се води против њега

ТУЖИЛАШТВО БиХ упутило је Суду БиХ захтјев за опозив мјера забране и одређивање мјере притвора директору Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ (ОБА) Осману Мехмедагићу којег оптужница терети за тешка кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења, фалсификовање исправе и прања новца.

Одређивање мјере притвора затражено је због непоштивања мјера забране одређених одлуком Суда БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У оквиру рада на предмету, Тужилаштво БиХ је дошло до информација и доказа да је Мехмедагић у протеклом периоду путовао, комуницирао и боравио на одмору у иностранству са особом која је наведена као свједок у предмету, а којој се није смио прибижавати на удаљеност мању од 50 метара у складу са изреченим мјерама забране.

Због евидентирања кршења изречених мјера забране, затражено је одређивање притвора.

Медији су раније пренијели да је Мехмедагић прекршио мјере забране које му је одредио Суд БиХ, јер се на свадби кћерке предсједника СДА Бакира Изетбеговића приближио Асиму Сарајлићу, свједоку у кривичном поступку који се води против њега.

Суд БиХ потврдио је оптужницу Тужилаштва БиХ против Мехмедагића због постојања основане сумње да је починио тешка кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења, фалсификовање исправе и прања новца.

Суд БиХ одбио је да одреди притвор Мехмедагићу, те одредио мјере забране.

Једна од мјера забране и забрана контактирања са свједоцима Тужилаштва БиХ у овом предмету, укључујући и приближавање на удаљености од 50 метара, те сваки контакт и разговор о предмету са било којом особом, осим са браниоцима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар