Одабрано Федерација/БиХ

У кампу „Аскера“ за обуку аскера снимљена и застава Исламске државе

Предсједник удружења „Аскер“ Енвер ХЕБИБОВИЋ: „Нисмо ми отели ову дјецу. Ова дјеца су ту на добровољној основи њих и њихових родитеља, зато што им је ту угодно и пријатно, зато што се на један забаван начин, на један креативан начин едуцирају, брину о свом тијелу али и о свом духу. Ја не знам шта је […]
  • Предсједник удружења „Аскер“ Енвер ХЕБИБОВИЋ: „Нисмо ми отели ову дјецу. Ова дјеца су ту на добровољној основи њих и њихових родитеља, зато што им је ту угодно и пријатно, зато што се на један забаван начин, на један креативан начин едуцирају, брину о свом тијелу али и о свом духу. Ја не знам шта је овдје спорно. На снимцима се види да ‘нема војне вјежбе, оружја, пузања, колутова, прескакања… Ово су осмишљени тренинзи за развијање експлозивне снаге и издржљивости“

„МОЖДА некима смета што су вјерски освијештени, што се не стиде тога да су муслимани, да клањају, што им је Алах господар. Здраве снаге требају знати да је то предност ове дјеце. Израст ће у комплетне личности које ће бити опасност злонамјерним људима који ће кренути да овдје своје смицалице и планове проводе“, рекао је Енвер Хебибовић, предсједник Удружења „Аскер”, које је ових дана у цијелом региону подигло прашину због обуке дјеце.

Иако се на снимцима виде вјежбе у оквиру којих дјеца носе аутомобилске гуме, преврћу гуме од камиона, Хебибовић, који се појављује у улози тренера, каже да у тренинзима не види ништа спорно.

Одбацује и тврдње да се ради о војној обуци.

„На снимкама се види оно што ми желимо да се види. Наша снимка је промотивна снимка наших активности којих се не стидимо, које су у складу са законима ове државе, као једно удружење за промоцију позитивних физичких и моралних вриједности”, рекао је Хебибовић.

Додао је да имају право да на овај начин изведу дјецу, чланове клуба и да се друже с њима на подручју БиХ.

„Откуд новинарима бојазан? Нисмо ми отели ову дјецу. Ова дјеца су ту на добровољној основи њих и њихових родитеља, зато што им је ту угодно и пријатно, зато што се на један забаван начин, на један креативан начин едуцирају, брину о свом тијелу али и о свом духу. Ја не знам шта је овдје спорно“, рекао је он.

Хебибовић додаје да се на снимцима види да „нема војне вјежбе, оружја, пузања, колутова, прескакања…”

„Ово су осмишљени тренинзи за развијање експлозивне снаге и издржљивости”, тврди Хебибовић за „Телевизију Сарајево”.

Говорећи о имену Удружења рекао је да је прије људима било драго да буду војници а данас их је срам.

„Сматрамо да је ово име пуно прикладније. Мислимо да је пуно позитивније да се зову Аскери него шејтани”, каже Хебибовић.

Он тврди да су оптужбе на рачун њиховог рада „кренуле извана”.

„Мислим да су већином злонамјерне ствари јер су прве (оптужбе), колико сам упознат, дошле извана, из земаља које су већ имале, хајмо рећи, жељеле су дио БиХ да отцјепе и да узму себи и сад кад виде да постоје удружења која брину о дјеци, да буду национално и патриотски освијештена па им је то проблем. Они би вољели да су наша дјеца на коцки, на наркоманији, на блуду, у духану, у кафићима. Учимо дјецу борилачке вјештине да мање користе технологију, да изађу у природу, да осјете да су јаки и уједно им јачамо дух и припремамо их за вријеме кад ће се осамосталити кад ће им требати снага и тијела и духа“, каже предсједник Удружења „Аскер”.

Подсјећамо, снимак, на којима се види тренирање дјеце изазвао је бурне реакције у Босни и Херцеговини, а министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да нема информације о камповима за обуку и додао да ће активности удружења бити истражене.

У међувремену, појавиле су се нове фотографије припадника Аскера и дјеце на којима се види застава Исламске државе.

https://slika.nezavisne.rs/2018/02/750×450/20180208142630_464062.jpg

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар