Федерација/БиХ

У Сарајеву ухапшена четири лица због напада на родитеље младих фудбалера из Београда

ПРВО ЈЕ ГРУПА ДЈЕЧАКА УЧЕСНИКА ТУРНИРА НА ИЛИЏИ СКАНДИРАЛА „УБИЈ СРБИНА!“
  • У нападу учествовало двадесетак одраслих под фантомкама – једна жртва убодена ножем
  • Приведена четворица нападача – очекују се нова привођења

УХАПШЕНА су четири лица због напада на родитеље младих фудбалера из Београда на Илиџи – изјавио је министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица.

Ухапшени су Е.Б (19), А.Т. (27), Х.Д (28) и Е.Х. (23), а сва четворица су са подручја Кантона Сарајево, потврдио је за РТРС портпарол МУП-а Кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић.

– Током дана биће извршена криминалистичка обрада, а припадници полиције настављају да рада на расвјетљавању и документовању свих сегмената овог догађаја – поручио је Хаџиабдић.

Катица је рекао да је у току потрага за још неколико починилаца, те да је увјерен да ће до краја дана и та лица бити лишена слободе.

Он је додао да МУП и Влада Кантона Сарајево осуђују овај догађај.

– Предузели смо све из своје надлежности, у току је идентификација починилаца. Током ноћи идентификована су четири починиоца која су извршила кривично дјело насилничког понашања – рекао је Катица.

У сарајевском насељу Илиџа јуче је нападнута група грађана из Београда која је са дјецом учествовала на Међународном фудбалском турниру за дјечаке „Шампион Јуниор куп“.

Један од њих је повријеђен ножем.

Родитељи дјеце из Београда изјавили су да су им нападачи приредили пакао и да су им рекли „само смо вас Србе чекали“.

Десет до 15 момака са фантомкама су родитеље испрскали сузавцем након чега су изболи ножем једног момка са Звездаре.

Нападу хулигана, тврде родитељи, претходио је инцидент за вријеме утакмице у сали хотела, гдје је група дјечака, учесника турнира, скандирала „Убиј Србина“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар